Antena 3 CNN Economic Şeful Casei de Pensii a anunțat când vor fi tipărite noile taloane de pensii, cu sumele majorate

Şeful Casei de Pensii a anunțat când vor fi tipărite noile taloane de pensii, cu sumele majorate

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a anunțat când vor fi tipărite noile taloane de pensii, cu sumele majorate.

de Laura Dinu    |    06 Dec 2023   •   13:00

Mai puțin de o lună a rămas până când românii vor primi pensiile majorate. Este vorba despre indexarea de 13,8% cu rata inflației.

De săptămâna următoare, Casa Națională de Pensii începe și tipărirea noilor cupoane care conțin majorările, a anunțat directorul Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, la Antena 3 CNN. Toate pensiile vor fi majorate cu 13,8%. 

”Valoarea punctului de pensie va crește de la 1785 de lei la 2032 de lei. De această majorare vor beneficia toți pensionarii sistemului public de pensii”, a spus Daniel Baciu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensionarii care au lucrat în grupe speciale de muncă | Simona Bucura Oprescu: ”Îi rog să se uite în lege!”

Schimbările majore vor veni însă din luna septembrie a anului următor, odată cu recalcularea. Sunt pensionari care vor beneficia de creșteri de peste 70%. În bani, asta înseamnă undeva între 1500 și 2000 de lei în plus pentru seniori. 

Noua formulă de calcul, bazată pe numărul de puncte realizat de fiecare beneficiar, potrivit principiului contributivității, va aduce bani în plus în special pentru cei care au stat mai mult în câmpul muncii. 

Și Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat când vor primi românii pensiile mărite și ce va scrie pe noile taloane.

"Răspunsul meu este ferm și clar: avem o lege a pensiilor care va fi pusă în aplicare exact așa cum este, nu etapizat, iar da, începând din luna septembrie, fiindcă pensiile se plătesc lună de lună, românii vor beneficia de recalculare.

În septembrie vine talonul cu pensia mărită. Pe fiecare talon vom avea punctele de contributivitate, de stabilitate și pentru perioadele asimilate.

Fiecare român, fie că discutăm despre pensiile pe care le primesc pe card sau de la poștaș, fie că sunt taloane roșii, fie că sunt taloane mov, vor avea noile taloane iar în baza acestora vor vedea românii că vor avea, în cea mai mare parte, pensii mai bune.

Oricum, nicio pensie nu va scădea. Conform noii legi, va fi menținut cuantumul cel mai favorabil", a declarat ministrul Muncii.

×
Subiecte în articol: Daniel Baciu
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close