Antena 3 CNN Economic Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii români: ”Oficial începe procesul pentru toate cele 4,8 milioane de pensii aflate în plată!”

Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii români: ”Oficial începe procesul pentru toate cele 4,8 milioane de pensii aflate în plată!”

Daniel Baciu a făcut un anunț important pentru toți pensionarii români: ”Am semnat contractul!”.

de Laura Dinu    |    26 Mar 2024   •   08:29

Șeful Casei Naționale de Pensii Publice susține că ieri a semnat contractul pentru realizarea softului necesar recalculării pensiilor, astfel încât începe oficial procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată. 

”Azi am semnat contractul subsecvent privind realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii. 

Oficial începem procesul de recalculare a celor 4,8 milioane de pensii aflate în plată.

Suntem în linie dreaptă și hotărâți să facem dreptate pensionarilor după o viață întreagă de muncă!

Suntem determinați să respectăm termenul prevăzut de lege astfel încât pensionarii să primească veniturile majorate prin noua lege a pensiilor”, a scris Daniel Baciu, seara trecută, pe o rețea socială. 

? Azi am semnat contractul subsecvent privind realizarea softului necesar recalculării pensiilor conform prevederilor...

Publicată de Daniel Baciu pe Luni, 25 martie 2024

Când va avea loc o nouă creștere a pensiei

”Principiul de indexare a pensiei minime este legat de inflație. Numai în ianuarie vom mai face indexări cu rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Și pensia minimă se va indexa cu aceeași valoare cu cât se indexează și valoarea punctului de pensie”, a mai spus Daniel Baciu.

Pensiile mici vor crește cel mai mult

”Vor crește în special pensiile mici care, unele din ele sunt chiar în zona indemnizației sociale minime prevazute de Ordonanța 6/2009, unde au o contributivitate superioară celor 25 de ani care reprezintă stagiul mediu de cotizare de-a lungul ultimei legislații in domeniul pensiilor.

Din simulările pe care le-am avut, vor fi creșteri spectaculoase de 70%, 80%, chiar 90% pentru cei care au realizat acele stagii superioare si au avut contribuții mici la sistem, adică au lucrat pe salariul minim pe economi”, a spus Daniel Baciu la România TV

×
Subiecte în articol: Daniel Baciu
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close