Antena 3 CNN Economic A început distribuirea pachetelor cu 25 de kilograme de alimente. Ce conţine fiecare pachet cu ajutoare

A început distribuirea pachetelor cu 25 de kilograme de alimente. Ce conţine fiecare pachet cu ajutoare

A început distribuirea pachetelor de ajutoare cu 25 de kilograme de alimente de la UE pentru persoanele nevoiaşe.

A început distribuirea pachetelor cu 25 de kilograme de alimente. Ce conţine fiecare pachet cu ajutoare
Sursa foto: mfe.gov.ro
de Gabi Vlad    |    13 Dec 2022   •   12:56

De luni, 12 decembrie, şi până pe 20 ianuarie, persoanele cu venit minim garantat sau beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei sunt aşteptaţi la punctele de distribuire a pachetelor cu alimente şi a produselor de igienă din partea Uniunii Europene. 

La Galaţi, primii solicitanţi din cei aproximativ 1300 de beneficiari s-au prezentat la punctul de desfacere pentru a ridica coletele.

Pachetul alimentar cântărește peste 25 de kilograme și conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne de vită, conserve de carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe. 

Citeşte şi: Ce conţin pachetele cu alimente de la Guvern. Ce trebuie să faci ca să primeşti cele 24 kilograme de produse

Sunt peste 3000 de pachete cu alimente care îşi aşteaptă beneficiarii.

Pentru a se evita aglomeraţia din alţi ani, beneficiarii au fost eşalonaţi, iar timpul de distribuire a fost extins.

Chiar şi dacă nu rezolvă problema alimentaţiei decât pentru o lună, ajutoarele cu pachete alimentare de 25 de kilograme sunt bine venite, pentru că nu întotdeauna sprijinul copiilor celor nevoiaşi este posibil.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După data de 20 ianuarie 2023, va începe distribuirea pachetelor cu alimente şi pentru o altă categorie defavorizată – persoanele cu handicap. 

Pachetele cu alimente de la UE vor fi distribuite beneficiarilor pe baza cuponului primit prin poștă și a actului de identitate valabil. 

Fiecare pachet conține 12 tipuri diferite de produse, a anunţat ministrul Marcel Boloş.

Pachetul de alimente are 25 de kilograme, sunt în pachet cuprinse de la 5 kg de făină, până la 4 kg de făină de mălai, 4 litri de ulei, 4 kilograme de orez, conserve de carne de porc, vită, pateu, gem, inclusiv compoturi sunt în cadrul acestor pachete.

Ce conţine fiecare pachet cu 25 de kilograme de alimente

Pachetele conțin 34 de produse alimentare de bază, precum zahăr, făină, ulei și conserve.

Fiecare pachet conține 12 tipuri diferite de produse:

- făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

- mălai (4 pungi de 1 kg);

- paste făinoase (2 pungi de 400 g);

- ulei (4 sticle de 1 l);

- zahăr (2 pungi de 1 kg);

- orez (4 pungi de 1 kg);

- conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

- conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

- conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

- borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml)

- gem de fructe (1 borcan de 360 g);

- gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g)", se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

"Pentru o familie cu cinci copii, eu socotesc că în jur de 2-3 luni ajunge acest pachet", a aproximat ministrul Marcel Boloş.

Sunt sancţiuni dure pentru persoanele care vând pachetele de 25 de kilograme cu alimente, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cei care vând pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente riscă excluderea din lista beneficiarilor şi trebuie anunţată Poliţia locală sau Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

"Dacă sunt astfel de situaţii (să vândă produsele/pachetele - n.r.) în care totuşi noi le dăm pentru a le asigura traiul zilnic şi totuşi aceste produse fac obiectul comercializării, trebuie sesizat de îndată fie MIPE sau structurile de poliţie locală pentru că ordonanţa prevede sancţiuni dure pentru astfel de situaţii, mergând chiar până la excluderea din categoria beneficiarilor. 

Scopul acestei forme de sprijin este să îi ajutăm să treacă cu bine de această perioadă de criză", a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

×
Subiecte în articol: pachete alimente alimente
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close