Antena 3 CNN Economic Sancţiuni dure pentru cei care vând pachetele cu 25 de kilograme de alimente. Anunţul făcut de Marcel Boloş

Sancţiuni dure pentru cei care vând pachetele cu 25 de kilograme de alimente. Anunţul făcut de Marcel Boloş

Sunt sancţiuni dure pentru persoanele care vând pachetele de 25 de kilograme cu alimente, a anunţat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Sancţiuni dure pentru cei care vând pachetele cu 25 de kilograme de alimente. Anunţul făcut de Marcel Boloş
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    09 Noi 2022   •   18:00

A început distribuția pachetelor cu alimente de 25 de kilograme pentru persoane vulnerabile, oferite din fonduri europene.

Aceasta este tranşa a cincea de pachete cu alimente, iar fiecare pachet conține 12 tipuri diferite de produse, a anunţat astăzi ministrul Marcel Boloş.

Pachetul de alimente are 25 de kilograme, sunt în pachet cuprinse de la 5 kg de făină, până la 4 kg de făină de mălai, 4 litri de ulei, 4 kilograme de orez, conserve de carne de porc, vită, pateu, gem, inclusiv compoturi sunt în cadrul acestor pachete.

Ministrul a explicat şi ce valoare au aceste pachete cu alimente pentru români.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Valoarea pe care o avem pentru un pachet şi pe care am achitat-o este cu preţul ajustat de 190 de lei. Dacă aceste alimente ar trebui cumpărate de la raft astăzi, ar trebui să plătească 260 de lei, deci iată ce înseamnă o achiziţie de alimente în regim centralizat.

Am realizat această economie de cheltuială, dar şi sprijinul pentru industria alimentară pentru că tot ce aţi văzut aici, marea majoritate, cu excepţia orezului, sunt produse româneşti.

Dacă ar fi să luăm în calcul impactul celor şase tranşe pe care le asigurăm, de pachete alimentare, discutăm de 32.000 de tone de făină, 28.000 de tone de făină de mălai, 28 de milioane de borcane de compot, deci una peste alta, pentru industria alimentară din România este un ajutor deosebit. 

Valoarea unei tranşe este de aproximativ 220 de milioane de lei şi avem această finanţare asigurată din Programul Operaţional Sprijin pentru Persoane Defavorizate.

În România avem 1.188.000 de cazuri, deci oameni care sunt în pragul de extremă sărăcie şi pentru care criza i-a afectat nu numai din punctul de vedere al preţului la utilităţi şi la bunurile de consum, iar pentru ei acest pachet de alimente este binevenit, întrucât le compensează o parte din cheltuielile pe care le au pentru traiul zilnic", a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cei care vând pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente riscă excluderea din lista beneficiarilor şi trebuie anunţată Poliţia locală sau Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

"Dacă sunt astfel de situaţii (să vândă produsele/pachetele - n.r.) în care totuşi noi le dăm pentru a le asigura traiul zilnic şi totuşi aceste produse fac obiectul comercializării, trebuie sesizat de îndată fie MIPE sau structurile de poliţie locală pentru că ordonanţa prevede sancţiuni dure pentru astfel de situaţii, mergând chiar până la excluderea din categoria beneficiarilor. 

Scopul acestei forme de sprijin este să îi ajutăm să treacă cu bine de această perioadă de criză", a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

×
Subiecte în articol: alimente pachete alimente marcel bolos
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close