Antena 3 CNN Economic Economia Zonei Euro a crescut cu 0,3%, în timp ce economia UE stagnează

Economia Zonei Euro a crescut cu 0,3%, în timp ce economia UE stagnează

Conform Biroului de statistică al Uniunii Europene, în al doilea trimestru al anului 2023, PIB-ul ajustat sezonier, la nivelul Zonei Euro, a crescut cu 0,3% față de trimestrul precedent și cu 0,6% față de același trimestru din 2022.

Economia Zonei Euro a crescut cu 0,3%, în timp ce economia UE stagnează
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   15:40

Zona euro a înregistrat o creştere economică de 0,3% în trimestrul al doilea, comparativ cu trimestrul anterior, în timp ce ritmul economic al întregii Uniuni Europene stagnează, anunţă Oficiul UE pentru Statistică (Eurostat).

"În al doilea trimestru din 2023, PIB-ul ajustat sezonier a crescut cu 0,3% în zona euro şi a fost stabil în Uniunea Europeană, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit datelor estimative", anunţă Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene (Eurostat), potrivit unui comunicat vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Citeşte şi: Reguli noi din 1 august 2023: Salarii mărite, alimente mai ieftine, vouchere şi veşti proaste pentru şoferi şi turişti

Raportat la nivel anual, în trimestrul al doilea, PIB-ul zonei euro a crescut cu 0,6% în zona euro şi cu 0,5% în Uniunea Europeană. Irlanda a înregistrat cea mai mare creştere economică comparativ cu trimestrul anterior (3,3%), în timp ce economia Franţei a crescut cu doar 0,5%, iar cea a Germaniei a stagnat (0,0%).

La polul opus se află economia Italiei care este în scădere (-0,3%), la fel şi cea a Letoniei (-0,6%).

Astăzi, președintele Băncii Centrale Europene a sugerat că dobânda de referință nu va mai crește în septembrie, dar a precizat că "o asemenea pauză nu este neapărat definitivă". 

×
Subiecte în articol: zona euro
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close