Antena 3 CNN Economic Eugen Teodorovici: Lista ruşinii trebuie să dispară. Datornicii plătesc penalităţi mai mari decât la bănci

Eugen Teodorovici: Lista ruşinii trebuie să dispară. Datornicii plătesc penalităţi mai mari decât la bănci

Eugen Teodorovici: Lista ruşinii trebuie să dispară. Datornicii plătesc penalităţi mai mari decât la bănci
05 Oct 2018   •   18:08

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că lista cu datornicii persoane fizice de pe site-ul ANAF trebuie să dispară.

„Acea listă trebuie să dispară şi să nu mai fie publică. De ce? Pentru că omul respectiv, care apare pe acea listă, plăteşte la stat penalităţi. Deci, teoretic este un împrumut pe care îl ia de la stat cu un cost mai mare decât la bănci. Deci, statul nu are voie să-şi permită să zică că are o listă a ruşinii, de asta trebuie să fie scoasă”, a explicat Eugen Teodorovici, la DCNews.ro.

„Adică de ce să pun eu pe gard lista cu datornicii? Acolo statul ştie ce are de făcut, îi penalizează, îi execută pe cei care nu plătesc şi punct. Aa, că publicăm lista cu persoanele juridice, este altceva. Aia trebuie să fie publică pentru ca eventualii parteneri să ştie clar dacă intră sau nu intră într-o relaţie comercială cu o anumită companie sau nu”, a detaliat Teodorovici.

×
Subiecte în articol: ANAF Eugen Teodorovici lista datornici
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close