Antena 3 CNN Economic Facturile Hidroelectrica, emise din nou. Formularul-tip pentru plata în rate a facturii la energie

Facturile Hidroelectrica, emise din nou. Formularul-tip pentru plata în rate a facturii la energie

Informații importante pentru cei care sunt abonați la Hidroelectrica în momentul de față. După câteva luni bune în care n-a trimis facturi abonaților, compania începe să trimită din nou costurile. 

Facturile Hidroelectrica, emise din nou. Formularul-tip pentru plata în rate a facturii la energie
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    25 Dec 2022   •   15:19

Facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități. 

A existat o perioadă de timp în care Hidroelectrica nu a putut să emită facturi. 

FORMULAR CLIENT CASNIC sau

- FORMULAR CLIENT BUSINESS

Citeşte şiData la care vor intra banii de pensii în ianuarie 2023. Marius Budăi: "Se va lucra și în weekend, să putem achita toate pensiile"

Reprezentanții companiei spuneau că softul a fost reactualizat. A transmis însă compania faptul că cei care sunt în dificultăți financiare vor plătea să își plătească facturile în rate. Mai exact, în decurs de şase luni vor putea să plătească facturile restante

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cum se va face eșalonarea facturilor Hidroelectrica la energie

Cei care doresc acest lucru trebuie să depună un formular în acest sens. Vor stabili împreună cu compania şase rate egale, iar pe perioada eșalonării, pe durata a şase luni, aceștia vor plăti facturile curente și ratele rezultate din eșalonare. 

De asemenea, Hidroelectrica precizează și faptul că dacă ne referim la clienții casnici, aceștia au la dispoziție 45 la zile termen să își plătească facturile pe care le vor primi. 

Formularul tip pentru cererea de eșalonare este disponibil pentru descărcare în format electronic la adresa: 

https://cdn.hidroelectrica.ro/cdn/furnizare/cereri_esalonare/cerere_esalonare_casnic.pdf (pentru client casnic) sau

https://cdn.hidroelectrica.ro/cdn/furnizare/cereri_esalonare/cerere_esalonare_noncanic.pdf (pentru client business).

După completare, acesta poate fi trimis la adresa de mail esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depus în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica precum și la sediul central", se arată în informarea remisă de Hidroelectrica.

Urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenţia Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, organizată de România Inteligentă.

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege.

"Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni", a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Sunt câteva aparate electrocasnice, cele mai utilizate, pe care oricine le are în casă şi care consumă foarte mult curent electric, în funcţie de tipul lor.

Experţii în energie spun că este vorba despre frigider şi maşina de spălat, pe care cu toţii le folosim, însă doar cele vechi consumă o cantitate foarte mare de energie.

Astfel, electrocasnicele vechi ne pot aduce facturi mai mari la energia electrică în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât unele facturi întârzie, iar kilowattul s-a scumpit.

Frigiderele sau maşinile de spălat mai vechi de 10 ani sunt cei mai mari consumatori, parcă în ciuda eforturilor de economisire

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close