Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă ANRE: "Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică" | Sfatul oficialilor pentru cei care nu au bani să le plătească

ANRE: "Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică" | Sfatul oficialilor pentru cei care nu au bani să le plătească

Urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenţia Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, organizată de România Inteligentă.

ANRE: "Urmează facturi pe cinci luni la energia electrică" | Sfatul oficialilor pentru cei care nu au bani să le plătească
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Sep 2022   •   10:30

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege.

"Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh.

Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni", a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Zoltan Nagy-Bege a venit şi cu un sfat pentru cei care sunt în această situaţie: să ceară eşalonare furnizorului.

Rezerve de energie pentru iarnă și resurse de independență energetică| Conferinţă naţională “România Inteligentă”

Asigurarea înmagazinării de gaze - obiectiv de etapa indeplinit. Ce urmează? Noile rute de aprovizionare cu gaze - alternative de criză sau soluții pe termen lung? Reprezentanți ai Guvernului României, Parlamentului Românei, ANRE, companiilor relevante din domeniul transportului de gaze naturale si înmagazinarii subterane a gazelor naturale din România vor interacționa în mod direct în plenul conferinței.

Publicată de Antena 3 pe Miercuri, 28 septembrie 2022

"Sfatul nostru este ca cei care vor avea probleme financiare din acest punct de vedere să se adreseze furnizorului şi să ceară o eşalonare.

În plus, fiecare client are un cont şi poate face acolo o plată în avans", a sfătuit vicepreședintele ANRE.

Pe de altă parte, reprezentatul ANRE şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că în ultimele 11 luni au fost 10 acte normative, ordonanţe, modificări şi legi în energie care le îngreunează munca.

"Avem un val de petiţii la ANRE", a mai anunţat Zoltan Nagy-Bege, în cadrul conferinţei Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close