Antena 3 CNN Economic Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: "Să luăm 3-4 miliarde lei de la buget și să-i dăm companiilor, ar fi greșit"

Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: "Să luăm 3-4 miliarde lei de la buget și să-i dăm companiilor, ar fi greșit"

Românii ar urma să plătească mai puțin de 6 lei pe litrul de benzină și motorină, în urma reducerii cu 50% a accizei la carburanți, iar fostul premier Florin Cîţu apreciază că impactul bugetar poate ajunge la circa patru miliarde lei.

Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: "Să luăm 3-4 miliarde lei de la buget și să-i dăm companiilor, ar fi greșit"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2022   •   08:26

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat în Parlament, după anunţul de marţi al ministrului Câciu, că impactul bugetar calculat ar fi la "3-4 miliarde de lei" și că măsura a fost gândită să fie în vigoare pentru o perioadă de trei luni, potrivit romania.europalibera.org.

Florin Cîţu: "Să-și asume cineva această măsură și consecințele"

"Scenariile pe care le prezintă Ministerul Finanțelor sunt optimiste, eu sper că nu sunt prezentate doar așa să mai împușcăm un iepure, să spun că facem această măsură, pentru că ea costă 3-4 miliarde de lei. 

N-aș vrea doar să luăm banii din buzunarul nostru, să-l trimitem în buzunarele companiilor", a spus Cîțu.

El a adăugat că PNL susține măsura, chiar dacă nu există o garanție că prețul la pompă va scădea.

"Problema e că, dacă nu scade prețul la pompă, cineva ar trebui să răspundă pentru asta. Trei miliarde să-i luăm de la buget și să-i dăm companiilor, fără să răspundă nimeni, ar fi greșit. 

Să-și asume cineva această măsură și consecințele", a punctat fostul premier.

Ministrul Finanțelor anunță că acciza la carburanți va fi redusă cu 50%. Cu cât vor scădea preţurile

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, marţi, că liderii coaliției de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătățire a accizei la combustibili.

Oficialul susţine că măsura va duce la scăderea prețului la carburanțil cu peste un leu.

"Vom avea discuții cu CE și marile companii distribuitoare pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil", a declarat, marţi, ministrul Câciu.

"Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu", a spus Adrian Câciu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu accize carburanti
Parteneri
Horoscop 7 decembrie 2023. Vărsătorii fac rost de bani
x close