Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Finanțelor anunță că acciza la carburanți va fi redusă cu 50%. Cu cât vor scădea preţurile

Ministrul Finanțelor anunță că acciza la carburanți va fi redusă cu 50%. Cu cât vor scădea preţurile

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, marţi, că liderii coaliției de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătățire a accizei la combustibili.

Ministrul Finanțelor anunță că acciza la carburanți va fi redusă cu 50%. Cu cât vor scădea preţurile
Sursa foto: MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2022   •   15:41

Oficialul susţine că măsura va duce la scăderea prețului la carburanțil cu peste un leu.

"Vom avea discuții cu CE și marile companii distribuitoare pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil", a declarat, marţi, ministrul Câciu.

"Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice.

Aceasta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an", este mesajul transmis, marţi, de ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul...

Posted by Adrian Câciu on Tuesday, February 22, 2022

 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu carburanti
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close