Antena 3 CNN Economic Biz News Business Hotelul celebru din centrul Bucureștiului care va fi cumpărat de o familie de miliardari. Investiția depăşeşte 35 de milioane de euro

Hotelul celebru din centrul Bucureștiului care va fi cumpărat de o familie de miliardari. Investiția depăşeşte 35 de milioane de euro

Un grup de miliardari este aproape de finalizarea achiziției unui hotel de lux, unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din București, după o tranzacție complexă care a implicat persoane juridice și moștenitorii celui care a proiectat clădirea în anii `30.

Hotelul celebru din centrul Bucureștiului care va fi cumpărat de o familie de miliardari. Investiția depăşeşte 35 de milioane de euro
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2024   •   22:00

Aceasta este cea mai mare investiție atrasă pe Bulevardul Magheru, unul dintre cele mai cunoscute din România, în ultimii ani.

Grupul austriac House of Julius Meinl, care deține cele mai mari două fabrici de ciocolată din România (Kandia și Heidi), fiind și cel mai mare producător de ciocolată din România, este aproape de finalizarea achiziției hotelului Ambasador.

Tranzacția a implicat persoane juridice și moștenitorii arhitectului Arghir Culina, cel care a proiectat clădirea, potrivit surselor Profit.ro.

Julius Meinl, unul dintre cei mai mari producători de cafea premium din Europa Centrală și de Est, cu o istorie de peste 160 de ani, a intrat pe piața hotelieră în 2019 prin subsidiara sa Julius Meinl Living, prin intermediul căreia deține două proprietăți: The Julius din Praga, deschis în primăvara anului 2022, și Escala Hotel & Suites din Budapesta.

Grupul austriac se pregătește să investească 30-35 de milioane de euro în achiziția și aducerea întregului hotel Ambasador la standardul de 4-5 stele, potrivit surselor Profit.ro.

După finalizarea tranzacției va începe, în cel mai scurt timp, procesul de remodelare, reamenajare și rebranduire a hotelului, urmând să fie realizate circa 130 de spații de cazare, din care 40% vor fi camere duble.

Așteptările sunt ca până la finalul anului 2024 să primească de la primărie aprobările necesare realizării proiectului.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close