Antena 3 CNN Economic Florin Cîţu, despre preţurile la energie: "Vom susţine orice propunere care îi ajută pe români"

Florin Cîţu, despre preţurile la energie: "Vom susţine orice propunere care îi ajută pe români"

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, vineri, că liberalii vor sprijini orice propunere care îi ajută pe români şi care poate fi susţinută de la bugetul de stat în ceea ce priveşte costurile energiei.

Florin Cîţu, despre preţurile la energie: "Vom susţine orice propunere care îi ajută pe români"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    07 Ian 2022   •   16:20

"Să văd întâi propunerile, deocamdată au fost doar prezentate în presă. Vreau să văd forma finală şi după aceea vom susţine orice propunere care îi ajută pe români şi care poate fi susţinută şi de la bugetul României. (...) Nu putem să discutăm despre ceva ce nu avem încă pe masă", a afirmat Florin Cîţu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că în coaliţia de guvernare ar trebui găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie şi gaze, pentru că actuala lege este ineficientă.

Marcel Ciolacu demontează actuala soluție a Guvernului la problema facturilor uriașe la energie electrică și gaze

Există temeri că românii vor fi îngropați în facturi în perioada următoare, în contextul în care creșterile la energie electrică și gaze sunt foarte mari. Marcel Ciolacu a admis, marți seară, la Antena 3, că situația poate deveni dificilă și afirmă că va urma o ședință de coaliție care să vină cu o soluție.

"În primul rând, funcționăm pe o lege propusă de actualul ministru, din punctul meu de vedere ineficientă, ea neputând fi pusă în aplicare, cea cu plafonarea și cu compensarea facturilor.

Va trebui cât mai curând să avem o ședință de coaliție și să venim cu alt act normativ, ori prin ordonanță, ori facem ședință extraordinară la Parlament și venim cu el fiindcă atât la persoanele fizice, dar și la companiile românești, fiindcă ele nu mai sunt competitive la aceste prețuri și totul este în lanț.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu energie
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close