Antena 3 CNN Economic S-au furat alimente din pachetele cu ajutoare de la UE. Angajații primăriei fac anchetă pentru a vedea cine sunt responsabilii, în Focşani

S-au furat alimente din pachetele cu ajutoare de la UE. Angajații primăriei fac anchetă pentru a vedea cine sunt responsabilii, în Focşani

Pachetele cu 25 de kilograme de alimente care urmează să fie distribuite persoanelor defavorizate din Focaşni au ajuns la destinaţie, dar multe sunt incomplete.

S-au furat alimente din pachetele cu ajutoare de la UE. Angajații primăriei fac anchetă pentru a vedea cine sunt responsabilii, în Focşani
Sursa foto: mfe.gov.ro
de Georgiana Adam    |    08 Mai 2023   •   15:54

O parte dintre aceste pachete cu alimente de la Uniunea Europeană sunt desigilate şi, multe, incomplete. 

Mai mult, TIR-ul cu ajutoare de la UE în care se aflau peste 1.000 de pachete de alimente a fost descărcat cu braţele de muncitori. 

Toate pachetele, 1.011 la număr, fiecare cântărind 25 de kilograme, au fost cărate de câțiva muncitori - beneficiari ai venitului minim garantat - pentru că primăria nu are motostivuitor care să ușureze această muncă. 

Astăzi ar fi trebuit să înceapă distribuirea pachetelor cu alimente către cei care primesc venitul minim garantat, numai că operațiunea a fost întreruptă după ce au venit informații conform cărora lipsesc produse alimentare din pachete. 

Citeşte şiGreşeala care le poate bloca românilor voucherele de alimente. Boloş: "Există riscul de a retrage cardurile sociale"

A fost formată o comisie care acum controlează fiecare pachet şi se face o anchetă pentru a se află cine este responsabil, potrivit observatornews.ro.

Ce conțin pachetele cu 25 de kilograme de alimente 

- făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);

- mălai (4 pungi de 1 kg);

- paste făinoase (2 pungi de 400 g)

- ulei (4 sticle de 1 l);

- zahăr (2 pungi de 1 kg);

- orez (4 pungi de 1 kg);

- conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);

- conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);

- conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);

- borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);

- gem de fructe (1 borcan de 360 g);

- gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Cine beneficiază de pachetele cu 25 de kilograme de alimente

Pachetele cu alimente vor ajunge la 1.188.852 beneficiari eligibili din toată țara:

- familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat

- familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei

- persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Sunt sancţiuni dure pentru persoanele care vând pachetele de 25 de kilograme cu alimente, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

Cei care vând pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente riscă excluderea din lista beneficiarilor şi trebuie anunţată Poliţia locală sau Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

"Dacă sunt astfel de situaţii (să vândă produsele/pachetele - n.r.) în care totuşi noi le dăm pentru a le asigura traiul zilnic şi totuşi aceste produse fac obiectul comercializării, trebuie sesizat de îndată fie MIPE sau structurile de poliţie locală pentru că ordonanţa prevede sancţiuni dure pentru astfel de situaţii, mergând chiar până la excluderea din categoria beneficiarilor. 

Scopul acestei forme de sprijin este să îi ajutăm să treacă cu bine de această perioadă de criză", a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

×
Subiecte în articol: pachete alimente Focșani furt
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close