Antena 3 CNN Economic Grâul a rămas ultima speranţă, după ce exporturile României au scăzut simţitor

Grâul a rămas ultima speranţă, după ce exporturile României au scăzut simţitor

Grâul a rămas ultima speranţă, după ce exporturile României au scăzut simţitor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    17 Aug 2011   •   22:18

Europa n-a mai vrut lenjerie intimă şi haine de damă, iar exporturile noastre n-au mai reuşit să ridice creşterea economică, care a fost mai mică decât în trimestrul al doilea. România are în acest moment cea mai mică creştere din toată Uniunea Europeană. Doar recolta de grâu ne mai dă ceva speranţe.

Fabricile de textile au vândut mai puţin cu opt procente în trimestrul doi faţă de primele trei luni ale anului. Produsele fabricii din Timişoara nu au mai fost atât de cerute în Germania şi Italia. Iar în prima lună din trimestrul trei, scăderea cererii a fost de 40%.

Şi Dacia, principalul exportator al României a livrat mai puţine maşini. În şapte luni a trimis în Franţa, Germania şi Italia abia jumătate din exporturile de anul trecut. 

Scăderea cererii europenilor a însemnat o creştere economică mai mică pentru România. În trimestrul doi a fost cu numai 0,2% mai mare decât în primele trei luni ale anului. Autorităţile mizau pe o creştere dublă.

Pentru ultima parte a anului, salvarea noastră ar putea fi agricultura. Producţia de grâu va fi de peste şapte milioane de tone, cu 1,6 milioane de tone mai mult decât anul trecut.

 

×
Subiecte în articol: grau recolta export România Dacia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close