Antena 3 CNN Economic Income Magazine. Preţurile la RCA EXPLODEAZĂ

Income Magazine. Preţurile la RCA EXPLODEAZĂ

Income Magazine. Preţurile la RCA EXPLODEAZĂ
Sursa foto: Foto: npr.org
de M.Z.    |    05 Apr 2014   •   14:34

Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) se va scumpi cu cel puţin 20%-25% anul acesta. Motivul principal îl reprezintă măsurile dure luate în ultimele luni de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Punerea Astra Asigurări sub administrare specială şi, implicit, schimbarea strategiei de piaţă a celei mai mari societăţi de asigurare din România echivalează cu eliminarea unuia dintre cei trei jucători care au practicat prime de asigurare cu mult sub nivelul mediu al pieţei.

Mai mult, Euroins, o altă societate recunoscută ca având preţuri foarte mici, se află în vizorul ASF şi a anuţat o majorarea semnificativă de capital.

 
Nu în ultimul rând, Carpatica Asig, societatea care completeză grupul firmelor ce domină, ca volum al contractelor, zona asigurărilor RCA şi a celor de locuinţă, este măcinată de problemele penale ale patronului
 
Niciuna dintre cele trei societăţi nu îşi va mai permite să mizeze pe prime de asigurare cu mult sub media pieţei fără a risca fie pierderi uriaşe, fie noi sancţiuni.

×
Subiecte în articol: RCA Income Magazine
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close