Antena 3 CNN Economic Indicele ROBOR la trei luni creşte din nou. La ce nivel a ajuns

Indicele ROBOR la trei luni creşte din nou. La ce nivel a ajuns

Indicele ROBOR la trei luni a fost cotat joi la 2,99%, în creştere cu 1,01% faţă de valoarea înregistrată miercuri.

Indicele ROBOR la trei luni creşte din nou. La ce nivel a ajuns
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    30 Dec 2021   •   16:30

De la începutul lunii decembrie, indicele ROBOR la trei luni a crescut considerabil.

Indicele ROBOR la şase luni, utilizat la calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, s-a menţinut la 3,13%, asemănător cotaţiei din 29 decembrie.

Indicele ROBOR la trei luni creşte din nou

În acelaşi timp, noul indice IRCC, folosit la calculul dobânzilor la creditele noi, luate din mai 2019 până acum, are valoarea de 1,08% pentru creditele luate în T2/2021.

Rate mai mari la credite. Dobânzile ar putea creşte, în contextul celei mai mari inflaţii din ultimii 13 ani

Anul viitor vine cu credite mai scumpe şi rate mai mari. În primele zece zile din luna ianuarie, Banca Naţională trebuie să ia o decizie financiară extremă: creşte sau nu dobânda-cheie?

Analiştii economici se aşteaptă ca dobânzile să crească, în contextul în care avem cea mai mare inflaţie din ultimii 13 ani.

Pot exista creşteri de zeci de lei de la lună la lună! Următorea şedinţă de politică monetară a BNR este programată în data de 10 ianuarie 2022. Analiştii se aşteaptă ca dobânda-cheie să crească fie cu 0,25%, fie cu 0,5%.

Adrian Vasilescu: Se vorbeşte deja de a treia criză din acest secol!

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, la Antena 3, că anul nou are semne grele, iar "criza e după colţ".

"Sfârşim primul an al unui deceniu, deceniul 3 din acest secol, care s-a anunţat de la început foarte complicat şi cu multe semne grele. Lumea a învăţat din istorie că într-un secol se produc maxim două crize mari.

Şi iată că în secolul 21 s-au produs deja două crize foarte mari şi se vorbeşte deja de o a treia criză care este după colţ", a spus Adrian Vasilescu, marţi, la emisiunea "În faţa naţiunii".

×
Subiecte în articol: robor indicele ROBOR
Parteneri
Mii de angajați români vor primi bani în plus la salariu!
x close