Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Adrian Vasilescu: Se vorbeşte deja de a treia criză din acest secol!

Adrian Vasilescu: Se vorbeşte deja de a treia criză din acest secol!

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, la Antena 3, că anul nou are semne grele, iar "criza e după colţ".

Adrian Vasilescu: Se vorbeşte deja de a treia criză din acest secol!
de Silvia Preda    |    28 Dec 2021   •   19:59

"Sfârşim primul an al unui deceniu, deceniul 3 din acest secol, care s-a anunţat de la început foarte complicat şi cu multe semne grele. Lumea a învăţat din istorie că într-un secol se produc maxim două crize mari.

Şi iată că în secolul 21 s-au produs deja două crize foarte mari şi se vorbeşte deja de o a treia criză care este după colţ", a spus Adrian Vasilescu, marţi, la emisiunea "În faţa naţiunii".

Adrian Vasilescu: Sunt semne grele pentru anul viitor

"Dacă Bill Gates are dreptate, atunci 2022 va fi nu numai anul în care scăpăm de pandemie dar va fi şi anul ultimei pandemii. Eu nu aş vrea să dau un sfat din capul meu, pentru că nu sunt profet(...). Au tot fost pandemii care au încercat foarte puternic lumea. Şi în general după pandemii au fost comportamente diferite.

Acum foarte multe reviste economice şi foarte multe centre economice se întreabă ce se va întâmpla cu grămezile de bani pe care sta populaţia lumii, pentru că a încetinit consumul în perioada pandemiei şi când încetineşte consumul se sting motoarele economiei", a mai spus Adrian Vasilescu la Antena 3.

Rate mai mari la credite. Dobânzile ar putea creşte, în contextul celei mai mari inflaţii din ultimii 13 ani

Anul viitor vine cu credite mai scumpe şi rate mai mari. În primele zece zile din luna ianuarie, Banca Naţională trebuie să ia o decizie financiară extremă: creşte sau nu dobânda-cheie?

Analiştii economici se aşteaptă ca dobânzile să crească, în contextul în care avem cea mai mare inflaţie din ultimii 13 ani.

Pot exista creşteri de zeci de lei de la lună la lună! Următorea şedinţă de politică monetară a BNR este programată în data de 10 ianuarie 2022. Analiştii se aşteaptă ca dobânda-cheie să crească fie cu 0,25%, fie cu 0,5%.

Banca Naţională va creşte sau nu dobânda-cheie?

"Banca Naţională nu cred că se va pronunţa până în 10 ianuarie(...). Analize există din plin, dar nu sunt pentru public", a precizat Adrian Vasilescu.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close