Antena 3 CNN Economic IQOS ILUMA, alternativa mai puţin nocivă pentru cei care nu renunţă la fumat

IQOS ILUMA, alternativa mai puţin nocivă pentru cei care nu renunţă la fumat

Cel mai inovator produs lansat în România de Philip Morris Internațional arată dedicarea companiei pentru atingerea obiectivului „O lume fără fum”.

IQOS ILUMA, alternativa mai puţin nocivă pentru cei care nu renunţă la fumat
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2023   •   10:14

IQOS ILUMA este un produs inovator menit să ajute fumătorii care nu renunță la acest obicei nesănătos, să treacă la o alternativă mai puţin nocivă. Un miliard de oameni fumează azi în întreaga lume, cu şanse minime să renunţe. Studiile arată, însă că, dacă ar trece la alternativele fără fum, riscul mortalităţii asociate cu fumatul ar scădea de 10 ori.

Pentru asta este însă nevoie şi de implicarea organizaţiilor şi instituţiilor statului, aşa cum s-a întâmplat în ţări care sunt exemple de succes, precum Japonia, Suedia sau Marea Britanie. Acestea au realizat că fiecare zi în care fumătorii nu sunt încurajaţi să renunţe sau să aleagă o alternativă mai puţin dăunătoare e o zi pierdută pentru serviciul public de sănătate. Tocmai de aceea, este nevoie de schimbarea paradigmei, iar reticenţa cu care este primită inovaţia să fie transformată într-un dialog onest și eficient.

Am discutat despre toate acestea cu Tommaso di Giovanni, Vice President International Communications, Philip Morris International.

"IQOS Iluma este de departe cel mai bun dintre toate IQOS-urile pe care le-am lansat vreodată pe piață. Și asta pentru că am abordat o serie de zone care ar fi putut fi îmbunătățite. Așa că, în momentul de față, nu mai este nevoie să curăţaţi noul IQOS. Sistemul de încălzire a rezervelor este foarte diferit, deoarece este prin inducție, din interior spre exterior. Nu mai are o lamelă, care în trecut se putea rupe.
 

Acest lucru nu se mai întâmplă. Și, de asemenea, pornește într-un mod foarte intuitiv. Este suficient să introduceți rezerva în el și imediat începe să se încălzească. Și apoi, să nu uităm de design. Designul este mult mai bun. Este mult mai frumos decât cel precedent. Și se potrivește mai mult cu nevoile consumatorilor noștri. Așadar, aș spune că este de departe o îmbunătățire semnificativă. Și peste tot a fost până acum un succes uriaș.", a spus acesta.

Care sunt cele mai eficiente măsuri pentru controlul tutunului şi cum poate juca un rol conceptul de reducere a riscurilor?

"Am văzut în cazul altor industrii, iar noi suntem pionierii ideii că se poate face mult mai mult prin inovaţie tehnologică pentru sănătatea utilizatorilor, pentru starea lor de bine, în opoziţie cu păstrarea neschimbată a produsului. Astăzi, inovaţia ştiinţifică şi tehnologică ne permite să oferim fumătorilor alternative mai bune decât ţigările. Reducerea efectelor nocive ale tutunului înseamnă să ne asigurăm că îmbunătățim sănătatea publică prin substituire. Desigur, oamenii trebuie încurajați să renunțe la fumat, dacă continuă să fumeze, pentru că cel mai sigur mod de a obține o stare de sănătate bună este exact acesta. Dar cei care nu se lasă trebuie să ia în considerare trecerea la produse precum IQOS Iluma, care au redus în medie cu 95% compușii nocivi găsiți în aerosolul lor față de fumul de țigară.", a mai declarat acesta.

La ce câștiguri în materie de sănătate publică putem asista deja în țările în care reducerea riscurilor este susţinută?

n primul rând adoptarea. Există țări precum Japonia sau Marea Britanie, unde o treime dintre persoanele care fumează au trecut la aceste produse. Și pentru că sunt mult mai bune decât țigările, desigur, există un beneficiu pentru întreaga populație. În alte locuri, cum ar fi Vilnius, 45% dintre consumatori au trecut la IQOS. La Roma, procentul este de 25% și aș putea continua cu lista. Dar, mai important, începem acum să vedem dovezi din lumea reală. Studii din Japonia, din Coreea, ne arată că există o corelație între introducerea acestor produse și spitalizarea pentru anumite boli. Corelația este clară. Nu este încă o cauzalitate. Bineînțeles, trebuie făcute mai multe studii. Dar există date clare că aceste produse pot avea un impact puternic asupra sănătății publice.", a mai adăugat Tommaso di Giovanni, Vice President International Communications, Philip Morris International.

Vorbind de studii, de ce credeți că organizațiile de sănătate publică și guvernele din întreaga lume sunt reticente în a lua în considerare știința PMI atunci când elaborează politici publice?

 "De fapt, multe dintre ele nu sunt. Adică, dacă mă gândesc la organizații foarte bine informate și progresiste, cum ar fi ministrul sănătății din Noua Zeelandă sau majoritatea organizațiilor din Marea Britanie, FDA din SUA, acestea sunt de fapt foarte favorabile acestor noi produse. Acestea încurajează, desigur, oamenii să renunțe la fumat. Dar, de asemenea, le spun și celorlalți, treceți la aceste alternative dacă nu reușiți, pentru că este o alegere mult mai bună pentru dumneavoastră. Și odată cu ei au venit recent Grecia, Filipine. Adică, lista ar putea continua. Din nefericire, unele dintre aceste organizații, devenite minoritare acum, încă văd totul prin prisma ideologiei și sunt susţinătoare a unei abordări prohibitive. Cred că este o greșeală. Cred că abordarea pragmatică, exact cum se întâmplă în multe alte industrii, este cel mai bun mod de a aborda problemele de sănătate publică create de fumat.", a mai precizat acesta.

×
Subiecte în articol: IQOS ILUMA Tommaso di Giovanni
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close