Antena 3 CNN Economic Localitatea din România unde cireșele sunt de trei ori mai ieftine

Localitatea din România unde cireșele sunt de trei ori mai ieftine

Într-o anumită localitate din România, prețul kilogramului de cireșe este de trei ori mai mic decât cel pe care îl găsim în piețe.

Localitatea din România unde cireșele sunt de trei ori mai ieftine
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    06 Mai 2024   •   14:15

În această perioadă, o achiziție neobișnuită poate fi un kilogram de cireșe, din cauza prețului foarte mare. În special în afara Bucureștiului, pe DN 1, prețurile pot atinge 100 de lei pe kilogram, echivalentul a aproximativ 22 de dolari. Totuși, situația se schimbă considerabil în funcție de locul achiziționării.

În localitatea Păulești din județul Prahova, cireșele au început să se coacă, iar livezile sunt pline de fructe gata de cules. Aici, localnicii își vând recolta la marginea drumului, la prețuri mult mai accesibile.

Păuleștiul este recunoscut pentru numeroasele sale cireșe și, în această lună, găzduiește și un festival al fructelor, unde competiția este strânsă pentru a aduce cele mai delicioase și suculente cireșe.

Dacă sunteți în căutare de cireșe mai ieftine, acest loc este o opțiune atrăgătoare. Kilogramul de cireșe se vinde aici între 20 și 25 de lei, uneori ajungând până la 30 de lei, în timp ce în piețe sau supermarketuri prețurile pot ajunge și la 70 de lei pentru același kilogram de cireșe, potrivit observatorulph.ro.

×
Subiecte în articol: cirese prahova
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close