Antena 3 CNN Economic Marcel Boloș, anunț de la Bruxelles: "Salvăm proiecte de investiții de 10 miliarde de euro"

Marcel Boloș, anunț de la Bruxelles: "Salvăm proiecte de investiții de 10 miliarde de euro"

Ministrul Marcel Boloș, aflat într-o vizită la Bruxelles, a anunțat că a agreat cu reprezentanții Comisiei Europene cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanțare din fonduri europene 2021-2027.

Marcel Boloș, anunț de la Bruxelles: "Salvăm proiecte de investiții de 10 miliarde de euro"
Sursa foto: Marcel Boloș | Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2023   •   22:56

"Am agreat, astăzi, cu Comisia Europeană cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanțare din fonduri europene 2021-2027, iar în scurt timp va ajunge în Guvernul României un OUG în acest sens”, a scris  Marcel Boloș pe Facebook.

Ministrul a mai precizat că, în acest fel, multe proiecte nu vor fi blocate.

"Practic, ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructura de transport (cum ar fi Sibiu-Pitești), intrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală și județeană de transport, proiectele de investiții în domeniul mobilității urbane, dar și proiectele din domeniul investițiilor în sănătate și infrastructura educațională.

Beneficiarii publici vor avea asigurat, prin grija noastră, cadrul de programare necesar, lucru care o să fie operaționalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027. Deci nu vom întrerupe fluxurile financiare și decontările aferente proiectelor acestora pe parcursul tranziție de la o perioadă de programare la alta”, a mai adăugat ministrul.

Citește și: Marcel Ciolacu, promisiune pentru liderii de Consilii Județene: "Vă asigur că voi face din susținerea investițiilor publice locale o adevărată obsesie a viitoarei guvernări"

O delegație a MIPE, condusă de ministrul Marcel Boloș, efectuează, în perioada 15-18 mai, o vizită de lucru la Bruxelles și Luxemburg.

Scopul deplasării este consultarea experților Executivului European în vederea atingerii potențialului maxim pentru oportunitățile de investiții pe care România le are prin Planul Național de Redresare și Reziliență, avansarea discuțiilor pentru modificarea PNRR și a discuțiilor necesare pentru închiderea Programelor aferente Politicii de Coeziune 2014-2020, fără să fie periclitate investițiile strategice naționale, a transmis Ministerul, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: marcel bolos
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close