Antena 3 CNN Economic Marius Budăi anunţă când decide procentul de majorare a pensiilor: "Nu putem să licităm cu necazul bunicilor noştri"

Marius Budăi anunţă când decide procentul de majorare a pensiilor: "Nu putem să licităm cu necazul bunicilor noştri"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat din nou ce se întâmplă cu majorările pensiilor de la 1 ianuarie 2023 şi a atacat liderii PNL.

Marius Budăi anunţă când decide procentul de majorare a pensiilor: "Nu putem să licităm cu necazul bunicilor noştri"
Sursa foto: Facebook
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2022   •   21:00

"În spaţiul public, apare acea licitaţie de procente. Colegi de-ai noştri de pe partea dreaptă licitează cu procente. 

Anul trecut, când nu era nicio criză energetică, când nu era război la graniţă, ne explicau de dimineaţa până seara cum nu se pot majora pensiile, salariile minime, alocaţiile şi aşa mai departe. Acum, licitează cu procente. 

Eu cred că putem să licităm cu multe, dar în niciun caz cu necazul părinţilor şi bunicilor noştri", a spus Marius Budăi.

"Decizia finală (privind majorarea pensiilor - n.r.) se va lua în maximum o săptămână şi jumătate, când se vor adopta bugetele în Guvern. 

Este clar că va fi o majorare, este clar că vor fi pachete de sprijinire socială, se estimează a fi o iarnă grea pentru că noi, social-democraţii nu vrem să lăsăm pe nimeni la marginea societăţii", a mai spus Marius Budăi, refuzând să facă "o licitaţie de procente" nici măcar în nume personal, potrivit romaniatv.net.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu o serie de atacuri în rafală împotriva PNL şi a premierului Nicolae Ciucă pe tema pensiilor.

Ministrul social-democrat îi acuză politicienii de dreapta că licitează cu necazul părinților și bunicilor noștri, referindu-se la declarațiile privind procentul cu care ar trebui majorate pensiile de anul viitor.

În același timp, în aceeași zi și Marcel Ciolacu, lider PSD, le cere liberalilor să explice de ce au decis liberalizarea prețului la gaze.

De ce unele pensii vor întârzia în ianuarie 2023. Marius Budăi, anunţ de ultimă oră pentru pensionari

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări că pensiile românilor vor creşte de la 1 ianuarie 2023, dar spune că acestea vor ajunge cu întârziere la început de an.

"Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere. După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente", a spus Budăi.

×
Subiecte în articol: pensii crestere pensii Marius Budăi
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close