Antena 3 CNN Economic ”Diferențe mari între femei și bărbați!” | Marius Budăi, despre majorările care vor avea loc anul următor

”Diferențe mari între femei și bărbați!” | Marius Budăi, despre majorările care vor avea loc anul următor

Marius Budăi a vorbit, miercuri seara, despre noua lege a pensiilor și despre majorările care urmează să aibă loc anul următor.

”Diferențe mari între femei și bărbați!” | Marius Budăi, despre majorările care vor avea loc anul următor
Sursa foto: Marius Budai/Facebook
de Laura Dinu    |    23 Noi 2023   •   10:00

Fostul ministrul al Muncii susține că, în acest moment, nu poate face o medie a procentelor cu care pensiile vor crește, însă cu siguranță vor fi rezolvate inechitățile din sistem. 

„Eu nu am să vorbesc de procente, eu nu sunt un specialist al Casei de Pensii, nu pot face o medie a procentelor. Eu vorbesc pentru fiecare suflet în parte. 

Vorbim și de diferențe între bărbați și femei. De exemplu, să spunem că o doamnă și un domn au 50 de puncte fiecare. 

Citește și: Articolul ”strecurat” în noua lege a pensiilor care ar afecta toți angajații din România! Sunt vizați atât salariații din privat, cât și cei de la stat

La doamnă se împarte la 32 de ani, în funcție de an și lună, la bărbați se împarte la 35, deci e clar că pensia la bărbat era mai mică. Acum, vom întări principiul de „muncă egală”. 

În continuare, contează foarte mult și numărul de ani în care s-a contribuit în activitate. Cei care au lucrat 30, 40 de ani, la ei se acordă în fiecare an un punctaj suplimentar”, a declarat Marius Budăi la România TV

Citește și: Ministrul Muncii a anunțat când vor primi românii pensiile recalculate: "Deja le vom avea în plată!"

Fostul ministru al Muncii susține că majorările vor avea loc cu siguranță, în ciuda faptului că sunt mulți politicieni care susțin că nu sunt bani la buget care să acopere aceste creșteri.  

”Eu am văzut hotărârea lui Marcel Ciolacu și am văzut clar că legea va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie iar recalcularea de la 1 septembrie”, a mai spus el. 

Marcel Ciolacu: "Legea este sustenabilă, avem banii şi pensiile vor creşte de două ori în 2024"

"Există bani și legea pensiilor se va pune în aplicare. Anul viitor pensiile vor crește de două ori, o dată la 1 ianuarie cu 13,8% și de la 1 septembrie va intra iarăși legea în vigoare cu recalculare. Legea este sustenabilă! Peste 85% dintre pensionari au o pensie mai mică de 3.000 lei. Asta este realitatea.

Peste 60% dintre pensionarii din România au o pensie mai mică de 2.000 lei. Cum să comentez eu așa ceva? Cum să nu fie o prioritate pentru oricine? (...) Banii se iau din bugetul statului,  și impozitează anumite pensii.

"Cine vrea să se războiască să o facă cu Ciolacu, cu PSD, dar sa lase oamenii în pace"

Ăla care l-a dus capul să treacă 9,4% în PRR vine acum și scrie Comisiei că legea pe care am trecut-o prin Senat nu e sustenabilă, lege care a fost validată de către Comisie și de către Banca Mondială? Dacă vor să războiască cu cineva să  se războiască cu mine că n-am nicio problemă. Să se războiască cu Ciolacu, cu PSD-ul, cu cine vor ei, dar să lase oamenii în pace (...)

Eu vorbesc aproape zilnic cu președintele Partidului Național Liberal (n.r Nicolae Ciucă). Mai mult, vorbesc cu el de câte ori este nevoie. Avem o comunicare și încercăm să luăm cele mai bune decizii pentru români", a spus premierul Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close