Antena 3 CNN Economic Ministrul Energiei a anunţat când se rezolvă problema facturilor întârziate de la Hidroelectrica: "Lucrurile vor fi în regulă"

Ministrul Energiei a anunţat când se rezolvă problema facturilor întârziate de la Hidroelectrica: "Lucrurile vor fi în regulă"

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunţat când se va pune la punct situaţia facturilor de la Hidroelectrica, amintind că Guvernul a intervenit mult în piaţă dând şapte ordonanţe de urgenţă, la un moment dat.

Ministrul Energiei a anunţat când se rezolvă problema facturilor întârziate de la Hidroelectrica: "Lucrurile vor fi în regulă"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Raul Stef - Hidroelectrica-Facebook
de Milena Niță    |    04 Dec 2023   •   11:00

"Hidroelectrica nu a fost niciodată o companie furnizoare. Ea nu a emis facturi, nu a avut niciun sistem pregătit, în vârful crizii energetice i s-a dat acest mandat, tocmai pentru că era o problemă în sistem. 

Şi a venit cu acele preţuri mai mici şi a pus presiune şi pe ceilalţi furnizori să scadă preţurile şi să furnizeze un serviciu corect pentru români. 

De aceea, într-un fel, îi înţeleg omeneşte că în decurs de un an să fii de la zero la cel mai mare furnizor de energie electrică din România nu e un proces simplu. 

Acolo există o nouă conducere acum la Hidroelectrica (...) şi a fost una dintre solicitările mele către această nouă conducere, către noul directorat, puneţi ordine în zona de furnizare.

Citeşte şiHidroelectrica a lansat aplicaţia pentru facturare şi transmitere index. Locul de unde poate fi descărcată

Ministrul Energiei: "În trei luni, se pun sistemele la punct la Hidroelectrica"

Mi-au promis că în maxim trei luni de zile vin la zi şi îşi pun toate sistemele informatice la punct, astfel încât românii şi consumatori casnici, şi consumatori non-casnici să aibă lucrurile în bună regulă", a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Oficialul a explicat şi motivul pentru care în criza energetică au fost înregistrate facturi greşite.

"În criza energetică au fost facturi greşite, cu zerouri în plus, tocmai pentru că atunci guvernul a intervenit destul de mult în piaţă, au fost cred şapte ordonanţe de urgenţă şi legile de aprobare a lor în Parlamentul României, cu amendamente aferente, cu noi categorii de beneficiari şi atunci piaţa a fost bulversată. 

Furnizorii au nevoie de 3-4 luni de câte ori se schimbă această schemă de plafonare-compensare şi este un argument în plus pentru a menţine schema aşa cum este ea, pentru a nu mai avea aceste dereglări pe lanţ", a declarat ministrul Energiei, potrivit news.ro.

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close