Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor: „BNR nu ne poate reproșa nouă ceva”

Ministrul Finanțelor: „BNR nu ne poate reproșa nouă ceva”

Ministrul Finanțelor: „BNR nu ne poate reproșa nouă ceva”
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    12 Ian 2019   •   10:47

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că nu critică BNR și că dacă Banca nu va onora invitația la Guvern, dialogul se va purta doar instituțional.

„Eu nu am schimburi de replici cu nimeni. Am invitat BNR la o discuţie la minister pentru a discuta despre cum colaborăm în zonele de politică fiscală şi monetară. Dacă se va da curs acestei invitaţii va fi foarte bine, dacă nu, vom colabora instituţional”, a spus ministrul la emisiunea „Income magazine”.

„Discutăm unde vor dânșii (n.r. Comitetul Naţional de Macroprundenţialitate). Nu ne poate reproșa nouă ceva, cum nici noi nu le putem reproșa ceva”, a mai spus Eugen Teodorovici la Antena 3.

Vă amintim că ministrul Finanţelor a anunţat duminică seara că îi va face o invitaţie guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, să vină la Ministerul de Finanţe pentru a discuta deschis, deoarece a auzit din piaţă că ar fi presiuni „agresive” din partea BNR către bănci pentru a nu se scădea indicele ROBOR.

Citiți și:

Prima reacție de la Banca Națională după ce Guvernul a anunțat „taxa pe lăcomie”

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close