Antena 3 CNN Economic Ministrul Finanțelor: „Aud din piaţă că sunt presiuni ale Băncii Naţionale, către bănci, pentru a nu se scădea ROBOR-ul”

Ministrul Finanțelor: „Aud din piaţă că sunt presiuni ale Băncii Naţionale, către bănci, pentru a nu se scădea ROBOR-ul”

Ministrul Finanțelor: „Aud din piaţă că sunt presiuni ale Băncii Naţionale, către bănci, pentru a nu se scădea ROBOR-ul”
de S.T.    |    07 Ian 2019   •   08:41

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, spune că a auzit „din piaţă” că Banca Naţională a României ar face presiuni asupra băncilor pentru a nu scădea ROBOR.

Teodorovici afirmă că îi va invita pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor la minister, pentru a discuta cu aceştia despre sistemul bancar.

„Am să fac invitaţie domnului guvernator să vină la Ministerul de Finanţe. Dânsul nu a mai fost cred că de mulţi ani de zile pe la Finanţe. (...) am să-l invit eu la Finanţe alături de preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi împreună vor trebui să-mi răspundă la nişte întrebări tocmai pentru a evita situaţiile care se întâmplă astăzi în zona sistemului bancar. Să le ascult, dacă mai au şi alte doleanţe, dar să şi pun şi eu întrebări şi să am şi câteva răspunsuri, vorbim de provizioane bancare... (...) Cred că e momentul ca domnul guvernator să vină şi la Finanţe şi să discutăm deschis pentru că aud tot felul din piaţă, aud că sunt presiuni agresive din partea Băncii Naţionale, eu sper să nu fie adevărat, către bănci, pentru a nu se scădea ROBOR-ul”, a afirmat Eugen Teodorovici, duminică seară, la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a explicat că zece dintre cele 35 de bănci care activează pe piaţa românească fac ROBOR, fiind cele care afişează dobânda la care să se împrumute între ele, în limita a cinci milioane de lei, iar ROBOR se stabileşte ţinând cont de cotaţiile băncilor, nu de tranzacţiile făcute la dobânzi.

Citește și:

Ministrul Finanțelor, anunț despre deficitul bugetar

×
Parteneri
Ce date personale colectează TikTok de la români
x close