Antena 3 CNN Economic S-a modificat data până la care românii trebuie să-şi monteze repartitoare de căldură. Guvernul a dat OUG

S-a modificat data până la care românii trebuie să-şi monteze repartitoare de căldură. Guvernul a dat OUG

Românii cu venituri mici vor primi în acest an un ajutor pe care să-l folosească pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură în apartamente.

S-a modificat data până la care românii trebuie să-şi monteze repartitoare de căldură. Guvernul a dat OUG
Sursa foto: hepta / Zuma Press
de Milena Niță    |    11 Apr 2024   •   02:00

Data până la care aceste persoane pot folosi banii de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare este acum stabilită pentru 15 aprilie, însă Guvernul a schimbat termenul prin OUG.

În acest an, se acordă un sprijin temporar "pentru compensarea, începând cu data de 15 aprilie 2024, a costului aferent achiziției și montării unor sisteme de repartizare a costurilor cu energia termică, în imobile de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică sau dotate cu o sursă proprie locală de producere a energiei termice", potrivit OUG 166/2022.

Ajutorul pentru montarea repartitoarelor pe care îl vor primi românii cu venituri mici este de cel mult 750 de lei, banii acordându-se pentru fiecare locuinţă ori gospodărie vulnerabilă și numai după montarea, de către o firmă autorizată, a repartitoarelor.

Ajutorul va putea fi utilizat, potrivit actualelor reguli, până la data de 27 decembrie 2024. 

În același timp, termenul pentru dotarea apartamentelor cu repartitoare și contoare de apă caldă este acum 31 decembrie 2024, dată apropiată celei până la care se va putea folosi și ajutorul de 750 de lei pentru montarea repartitoarelor.

Data până la care românii trebuie să-şi monteze repartitoare de căldură

De acest ajutor financiar pot beneficia, în acest an, pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani și persoanele cu handicap ce au venituri mici, dar și familiile care primesc alocație pentru susținerea familiei ori familiile și persoanele singure care primesc ajutor social. 

Data până la care românii pot folosi banii de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare este stabilită pentru 15 aprilie, însă Guvernul a stabilit, printr-un proiect de ordonanță adoptat marți, amânarea până pe 31 august.

Astfel, termenul amintit pentru compensarea costului de achiziţie şi montare a repartitoarelor de căldură, respectiv 15 aprilie, va fi amânat, după cum apare în proiectul de OUG ce mai trebuie doar publicat în Monitorul Oficial pentru a se putea aplica, până pe 31 august 2024.

Așadar, acțiunile necesare pentru cumpărarea și montarea unor repartitoare de căldură vor putea începe abia la finalul verii, potrivit avocatnet.ro.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close