Antena 3 CNN Economic Noi concepte pentru gestionarea riscurilor. Punţi între mediul academic şi de afaceri

Noi concepte pentru gestionarea riscurilor. Punţi între mediul academic şi de afaceri

Instituțiile financiare și mediul de afaceri caută soluţii pentru adaptarea la realităţile economice actuale. Cei mai buni economişti, profesori şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au intâlnit în Braşov la Conferinţa Europeană a Serviciilor Financiare pentru a stabili care este cea mai bună cale pentru a trece de crizele actuale.

Noi concepte pentru gestionarea riscurilor. Punţi între mediul academic şi de afaceri
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mar 2023   •   12:03

"Pentru prima dată în România, se referă la aşa-numita economie verde. Cum se modifică piaţa financiară, piaţa asigurărilor, piaţa pensiilor private în condiţiile tranziţiei la economia verde în Uniunea Europeană. UE şi Comisia Europeană caută soluţii la modul în care vor evolua pieţele financiare în vremea tranziţiei spre economia verde.

Pentru România este o provocare în plus şi, după cum se întrevede, ţara noastră va răspunde ori cu întârziere, ori neadecvat", a declarat academicianul Lucian Liviu Albu, directorul Institutului de Prognoză Economică.

"Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancar din România, împreună cu Institutul de Studii Financiare, lansează programul ESG Essentials pe plan local. Acesta este un program dezvoltat de Federaţia Analiştilor Financiar din Europa şi este recunoscut la nivel european. Este un program dezvoltat de practicieni din diverse ţări, ceea ce înseamnă că oferă o viziune internaţională asupra aspectelor de mediu, social şi guvernanţă, care sunt cunoscute în prezent sub acronimul ESG. Programul se adresează tuturor specialiştilor care activează în cadrul unei companii, de la relaţii cu investitorii până la analişti financiar şi management pentru a asigura o aliniere a cunoştinţelor pe parte de oportunităţi şi riscuri în ESG", a explicat şi Daniela Ropotă, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancar.

"Încercăm prin acest eveniment să creem o punte şi să pregătim mai bine viitorii specialişti din piaţă. Este foarte important pentru ei să aibă legătură cu mediul înainte de a începe să lucreze. Noi am creat şi o platformă de stagii în care punem în legătură companiile din piaţă cu universităţile pentru a oferi mai uşor stagii, internship-uri studenţilor. De asemenea, trebuie să vadă cum funcţionează o companie, să vadă cu ce provocări se confruntă în activitatea de zi cu zi pentru a-şi alege mai uşor un drum, pentru a-şi alege mai uşor o meserie sau un domeniu în care îşi doresc să lucreze", a precizat Cătălin Câmpeanu, director adjunct al Institutului de Studii Financiare.

Citeşte şi: Conferinţa ECFS 2023. Instituţiile financiare şi mediul privat caută soluţii pentru crizele actuale

×
Subiecte în articol: ECFS 2023 Brașov
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close