Antena 3 CNN Economic Parcul auto al României are, pentru prima dată în istorie, la 10 milioane maşini. Care sunt preferatele românilor

Parcul auto al României are, pentru prima dată în istorie, la 10 milioane maşini. Care sunt preferatele românilor

Parcul auto al României a ajuns pentru prima dată în istorie la 10 milioane de vehicule, din care aproape 8 milioane sunt autoturisme, iar restul tractoare, vehicule speciale, motociclete și remorci diverse.

Parcul auto al României are, pentru prima dată în istorie, la 10 milioane maşini. Care sunt preferatele românilor
Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti/Facebook
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2023   •   09:48

Vechimea autovehiculelor aflate în circulație este una foarte mare, trei sferturi având mai mult de 12 ani, iar din punct de vedere al sistemului de propulsie, mai mult de jumătate din vehiculele în circulație sunt echipate cu motoare diesel. 

După 33 de ani de la Revoluție, adică de la momentul în care pe străzile României circulau în proporție de 99% doar autoturisme Dacia, am ajuns în momentul în care marca Volkswagen a egalat și a depășit mașinile mărcii autohtone, cu puțin peste 6.000 de mașini. 

Ambele au înmatriculate în circulație câte 1,37 milioane de autoturisme fiecare. Pe locul al treilea este Opel, apoi Ford. Cele mai multe modele aflate pe șosele sunt Dacia Logan, 472.700, și VW Golf, 438.300, potrivit profit.ro.

×
Subiecte în articol: parc auto Dacia volkswagen
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close