Antena 3 CNN Economic Industria restaurantelor îi cere lui Orban să respecte ce au discutat: deschiderea localurilor din 15 iunie

Industria restaurantelor îi cere lui Orban să respecte ce au discutat: deschiderea localurilor din 15 iunie

Organizația patronală a hotelurilor și restaurantelor din România (HORA) îi cere premierului Ludovic Orban, aşa cum au vorbit, redeschiderea restaurantelor şi renunţarea la restricţiile pe terase, începând din 15 iunie.

Industria restaurantelor îi cere lui Orban să respecte ce au discutat: deschiderea localurilor din 15 iunie
Sursa foto: Pixabay
de M.Z.    |    10 Iun 2020   •   14:59

"Având în vedere întâlnirile anterioare dintre organizaţia noastră, domnul prim-ministru Ludovic Orban, alţi reprezentanţi ai administraţiei centrale şi planul de redeschidere în trei paşi propus la încheierea Stării de Urgență, HORA vă solicită respectarea planului de eliminare a restricțiilor pe terase şi redeschiderea restaurantelor pe partea de interior, începând cu data de 15 iunie", se arată în comunicatul HORA, remis miercuri presei.

Organizația patronală a hotelurilor și restaurantelor din România susţine că redeschiderea restaurantelor în interior este vitală din punct de vedere economic, pentru a evita declinul industriei.

HORA: Vrem să evităm declinul total al industriei

"Este vital pentru turismul românesc, să reluăm activitatea completă la data de 15 iunie, pentru a evita declinul total al industriei şi susţinem demersul iniţiat de colegii noştri din FPTR - Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, prin comunicatul de presă trimis de către aceştia astăzi 10 iunie 2020", mai arată sursa amintită.

În plus, "a fost un pas mare înainte redeschiderea teraselor. S-a dovedit că industria este pregătită și a respectat regulile luptei împotriva virusului. Considerăm că nu există niciun motiv real pentru ca data de 15 iunie să nu vină cu ridicarea restricțiilor pe terase și cu eliberarea drepturilor de a putea folosi și interiorul restaurantelor.

Dacă ne uităm pragmatic la informațiile pe primele șapte zile, începând cu pornirea teraselor, unde avem o singură zi, 4 iunie, cu peste 200 de infectați, nu este cazul ca în România să mai existe o astfel de restricție", este de părere HORA.
 

×
Subiecte în articol: HORA restaurante terase
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close