Antena 3 CNN Economic Pensii mai mici, pentru zeci de mii de români | De la ce prag se aplică impozitul progresiv

Pensii mai mici, pentru zeci de mii de români | De la ce prag se aplică impozitul progresiv

Pensiile speciale ar putea fi impozitate progresiv, la fel ca şi salariile bugetarilor care câştigă mai mult decât preşedintele Klaus Iohannis.

Pensii mai mici, pentru zeci de mii de români | De la ce prag se aplică impozitul progresiv
Sursa foto: freeimages.com
15 Iun 2022   •   15:12

Coaliția de guvernare discută în aceste zile mai multe variante, printre care și un soi de impozitare progresivă.

Mai exact, în cazul pensionarilor, pensiile speciale ar putea fi impozitate progresiv, chiar sub pragul de 14.000 de lei net.

Surse din conducerea PSD susţin că social-democrații vor susține în coaliție impozitarea progresivă a pensiilor speciale și a salariilor bugetarilor, "cele care sunt mai mari decât salariul președintelui României". 

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confirmat marți că s-a discutat despre ajustarea unor facilităţi şi creşterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici. 

Totuşi, discuțiile din Coaliție nu au fost încă finalizate, urmând ca în această săptămână liderii PSD, PNL și UDMR să le reia. 

Aproape 10.000 de români aveau pensii speciale la finalul anului 2021.

Bugetarii cu salarii mai mari ca preşedintele Iohannis, impozitaţi în plus

Bugetarii care câştigă mai mult decât preşedintele ţării ar putea plăti impozit progresiv, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Aşa vrea să schimbe Guvernul sistemul de taxare pe salarii, din 2023. Budăi a precizat însă că nu vor fi introduse noi taxe.

Având în vedere că acum toţi plătim 10% taxe, ministrul Budăi a fost întrebat dacă cei care câştigă mai mult decât Klaus Iohannis vor plăti impozit 15% sau 20%.

"Când vom avea o decizie finală, cu siguranță vom comunica".

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close