Antena 3 CNN Economic Pensii 2021. Românii care iau pensia pe card nu vor mai primi talon de pensie. Ce trebuie să facă bătrânii

Pensii 2021. Românii care iau pensia pe card nu vor mai primi talon de pensie. Ce trebuie să facă bătrânii

Pensii 2021. Pensionarii care încasează pensia pe card nu vor mai primi talon de pensie de la poştaş, aşa cum se întâmpla până acum.

Pensii 2021. Românii care iau pensia pe card nu vor mai primi talon de pensie. Ce trebuie să facă bătrânii
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    23 Iun 2021   •   09:42

La sosirea banilor, bătrânii vor fi informaţi electronic despre acest lucru, printr-un e-mail, potrivit unui proiect iniţiat de deputaţi liberali şi adoptat în şedinţa de marţi a Senatului.

Documentul de informare cu privire la sumele plătite se transmite începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Poştaşul nu mai sună la pensionarii care iau pensia pe card

Noua propunere legislativă vine în completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prin introducerea posibilităţii transmiterii de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere, în format electronic, a documentului care face dovada plăţii pentru pensionarii care au optat pentru plata în cont curent sau cont de card.

"Este o iniţiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică. Este vorba despre informarea celor care primesc pe card. 

Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informaţii, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-şi ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit. 

Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligaţi să le trimită şi în format electronic. 

Pensii 2021. Noul proiect, un pas către debirocratizare

Poate începem să extindem astfel de iniţiative şi în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informaţi la timp", a explict liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Virgil Guran.

La rândul sau, senatorul USR-PLUS Ştefan Pălărie a salutat iniţiativa liberală, precizând că este un pas spre debirocratizarea şi eficientizarea statului.

Senatul este prima Camera sesizată în acest caz.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: pensii card email pensii 2021
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close