Antena 3 CNN Economic Planul de ieftinire a laptelui, anunţat de oficiali. Data de la care va scădea preţul lactatelor la raft

Planul de ieftinire a laptelui, anunţat de oficiali. Data de la care va scădea preţul lactatelor la raft

Planul prin care prețul laptelui ar putea să scadă în următoarele luni a fost anunţat, joi, de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Agriculturii, Petrea Daea.

Planul de ieftinire a laptelui, anunţat de oficiali. Data de la care va scădea preţul lactatelor la raft
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    20 Apr 2023   •   11:39

Cei doi oficiali au anunţat planul de ieftinire a laptelui înainte de ședința de Guvern.

"Dacă laptele pleacă la 2 lei, cum ajunge la 10 lei? (...) Am ajuns la concluzia că nu-i prea bine", a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, înainte de ședința de Guvern

În urma discuțiilor pe care autoritățile le-au avut cu fermierii și comercianții s-a convenit că reducerea prețului laptelui să se facă în baza unui plan agreat de toate părțile implicate. 

Conform planului, procesatorii ar putea reduce prețul cu 10%, iar comercianții vor face aceeași reducere, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Citeşte şiS-a aflat cu cât se va ieftini laptele la raftul magazinelor. Guvernul a anunţat scăderea preţului la cel mai consumat produs lactat

Mecanismul ar trebui să intre în vigoare la 1 mai și va funcționa șase luni, potrivit Mediafax.

Ce au decis premierul şi producătorii de lapte la discuţii

În paralel, experții vor lucra la realizarea unei strategii pe termen lung. În acest sens, un grup de lucru din care vor face parte fermieri și procesatori se va înființa la Ministerul Agriculturii, a precizat Daea.

1. Modificarea schemei de sprijin - 10% din valoarea producţiei pentru ceea ce se procesează în România. 

2. Preţul laptelui: Obiectivul este reducerea preţului la raft cu 20% pentru laptele mai scump de 7 lei/litru produs în România cu grăsimi 1,5% şi 3% (10% suportă procesatorii şi 10% retailerii).

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close