Antena 3 CNN Economic Planuri mari pentru viitorul Oltchim. Ştefan Vuza: „Sensul economic al industriei chimice este foarte bun”

Planuri mari pentru viitorul Oltchim. Ştefan Vuza: „Sensul economic al industriei chimice este foarte bun”

Planuri mari pentru viitorul Oltchim. Ştefan Vuza: „Sensul economic al industriei chimice este foarte bun”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    23 Iul 2017   •   13:44

Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează grupul de firme Serviciile Comerciale Române (SCR), a depus o ofertă pentru preluarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

Antreprenorul Ştefan Vuza a vorbit sâmbătă, la emisiunea „Income Magazine”, despre planurile de viitor pentru Oltchim.

„Sensul economic al industriei chimice este foarte bun(...). România excelează la materii prime, față de vecini. România are know-how și avem și piață”, a spus Ștefan Vuza.

„Oltchim are plusuri și minusuri. Unul din minusuri este că în ultimii zece ani nu s-au făcut investiții, iar într-o industrie chimică în care nu faci investii lucrurile pot să se oprească oricând. Lucrurile sunt amorțite, dar e un joc al celor din liga a doua”, a mai spus afaceristul.

„ Ne pregătim de trei ani de zile pentru această licitație(...). E un proces lung, dificil. E un proiect în care trebuie să muncești și în care toată lumea trebuie să colaboreze”, a adăugat Vuza.

Planul de reorganizare a Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

×
Subiecte în articol: Oltchim viitor Income Magazine
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close