Antena 3 CNN Economic Ponta confirmă că a fost trimisă scrisoarea către comisarul Almunia privind cazul Oltchim

Ponta confirmă că a fost trimisă scrisoarea către comisarul Almunia privind cazul Oltchim

Ponta confirmă că a fost trimisă scrisoarea către comisarul Almunia privind cazul Oltchim
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    08 Oct 2012   •   20:16

Premierul Victor Ponta a infirmat, luni seara, zvonurile potrivit cărora scrisoarea privind notificarea oficială a Comisiei Europene pentru un ajutor în cazul Oltchim nu a fost trimisă, argumentând că a discutat despre acest subiect într-o discuţie telefonică pe care a avut-o cu Joaquin Almunia, comisarul european pentru concurenţă.

"Scrisoarea a fost trimisă vineri. (..) Domnul comisar Almunia mi-a promis ca în cel mai scurt timp va analiza scrisoarea noastră şi va avea loc o întâlnire, probabil, săptămâna viitoare, cu ministrul Chiţoiu, pe care o să-l rog să meargă la Bruxelles să discute direct ultimele detalii. Important este dacă o să avem un răspuns favorabil, pentru că orice măsură în acest moment este utilă. După cum aţi văzut, din cauza situaţiei pe care am moştenit-o la Oltchim în ultimii ani, acum orice leu pe care vrem să-l dăm pentru plata salariilor sau pentru repornirea combinatului este imediat luat de către unul din creditori", a spus prim-ministrul Victor Ponta, la finalul reuniunii USL care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Totodată, premierul a infirmat că ar fi discutat cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti pe tema Oltchim.

"Nu am discutat cu ambasadorul rus, nu ştiu de unde aveţi acest zvon. Am asistat în ultimul timp la destule zvonuri. (...) Nu am discutat cu dl. ambasador al Rusiei despre Oltchim, pentru că nu aveam ce să discut în acest moment despre Oltchim", a precizat şeful Executivului.

Citiţi şi USL merge pe mâna lui Pivniceru în cazul detaşării lui Kovesi la Bruxelles. Antonescu: Nu am atacat guvernul Ponta


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Oltchim
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close