Antena 3 CNN Economic Se prelungeşte perioada în care nu se emit facturi la energie electrică. Anunţ de ultimă oră făcut de Hidroelectrica

Se prelungeşte perioada în care nu se emit facturi la energie electrică. Anunţ de ultimă oră făcut de Hidroelectrica

Compania Hidroelectrica anunță că a modificat perioada în care nu emite facturi la energie electrică și nu înregistrează contracte cu noii clienți.

Se prelungeşte perioada în care nu se emit facturi la energie electrică. Anunţ de ultimă oră făcut de Hidroelectrica
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2022   •   20:12

Astfel, Hidroelectrica informează că termenul estimativ pentru reluarea acestor servicii este 15 noiembrie.

Anterior, Hidroelectrica anunțase că nu va mai emite facturi timp de două săptămâni, în perioada 27.10.2022 – 10.11.2022.

"Având în vedere complexitatea operațiunilor de implementare a noilor softuri de lucru și migrarea bazelor de date în acestea, vă informam că se prelungește perioada de întrerupere a procesului de facturare, termenul de răspuns la solicitările care presupun intervenții asupra datelor aflate în proces de transfer (rectificare, actualizare, ștergere, restricționare în ceea ce privește prelucrarea etc.), precum și termenul de soluționare a cererilor deja înregistrate și aflate în curs de operare.

Termenul estimativ de finalizare a operațiunilor este 15.11.2022, urmând să revenim cu noi informații pentru dumneavoastră la acea data.

Ca și până acum, activitatea de relaționare cu publicul se vă desfășură în continuare conform programului afișat pe site-ul companiei. 

Dosarele depuse în aceasta perioada pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi înregistrate, însă se vor procesa ulterior finalizării operațiunilor menționate. 

Prin urmare, termenul standard de intrare în vigoare a unui contract ar putea fi depășit pentru cele deja înregistrate", informează Hidroelectrica, într-un comunicat remis presei.

Compania Hidroelectrica, controlată de stat, este cel mai mare producător de energie electrică din România, dar și cel mai ieftin. 

Compania are o ofertă de 25 de bani/kWh pentru consumatorii casnici, preț valabil pentru un an de contract.

De aceea, în ultima perioadă, compania a primit foarte multe cereri de contractare, în special de la consumatorii casnici.

Urmează facturi la energia electrică pe cinci luni de zile, a atras atenţia Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE, la conferinţa Rezerve de energie pentru iarnă şi resurse de independenţă energetică, organizată de România Inteligentă.

O parte dintre români, în special cei care au avut un consum mare, vor primi factura la energie pe cinci luni, după ce un mare furnizor nu a emis note de plată în ultima perioadă, a spus Zoltan Nagy-Bege.

"Un furnizor mare, nu-i dau numele, din luna mai nu a emis nicio factură la energia electrică pentru consumatorii care au avut un consum mediu de 300 kWh. Din mai, unii dintre ei nu au primit nicio factură. Deci, probabil, vor plăti factura pentru cinci luni", a atras atenţia vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Sunt câteva aparate electrocasnice, cele mai utilizate, pe care oricine le are în casă şi care consumă foarte mult curent electric, în funcţie de tipul lor.

Experţii în energie spun că este vorba despre frigider şi maşina de spălat, pe care cu toţii le folosim, însă doar cele vechi consumă o cantitate foarte mare de energie.

Astfel, electrocasnicele vechi ne pot aduce facturi mai mari la energia electrică în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât unele facturi întârzie, iar kilowattul s-a scumpit.

Frigiderele sau maşinile de spălat mai vechi de 10 ani sunt cei mai mari consumatori, parcă în ciuda eforturilor de economisire.

×
Parteneri
Horoscop 4 octombrie 2023. Gemenii pot muta munții din loc
x close