Antena 3 CNN Economic Preţul gazelor creşte în întreaga lume. E cel mai ridicat nivel din 2008

Preţul gazelor creşte în întreaga lume. E cel mai ridicat nivel din 2008

Preţurile gazelor naturale cresc în toată lumea. Contractele futures pentru gazele naturale din SUA au crescut cu peste 11% la un moment dat, marţi, până la 9,75 dolari pentru un milion de unităţi termice britanice (MMBtu), cel mai ridicat nivel din iulie 2008.

Preţul gazelor creşte în întreaga lume. E cel mai ridicat nivel din 2008
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    26 Iul 2022   •   22:10

"Deşi amploarea şi viteza recentelor creşteri ale preţului gazelor naturale indică o contribuţie la dinamica nefundamentală a pieţei, elementele fundamentale de susţinere sunt totuşi motorul principal", a scris EBW Analytics Group într-o notă pentru clienţi, adăugând că, în principiu, vremea toridă este motorul optimist predominant.

Contractul pentru livrarea în august expiră miercuri, ceea ce creşte volatilitatea, transmite CNBC.

În Europa, contractele futures pentru gaze naturale olandeze TTF au crescut cu 14%, la 201,75 euro pe megawat oră, cel mai ridicat nivel din martie.

Gazprom a anunţat că va reduce şi mai mult fluxurile prin conducta vitală Nord Stream 1. Începând de miercuri, conducta va funcţiona la doar 20% din capacitatea sa.

Ţările UE au ajuns marţi la un acord pentru reducerea voluntară a consumului de gaze cu 15%, începând de luna viitoare. În caz de urgenţă, reducerile sugerate ar deveni obligatorii.

Citiţi şi: Guvernul anunță categoriile de consumatori care nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze naturale

×
Subiecte în articol: gaze naturale
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close