Antena 3 CNN Economic Scad prețurile la gaze și electricitate! Data la care intră în vigoare propunerea autorităţilor

Scad prețurile la gaze și electricitate! Data la care intră în vigoare propunerea autorităţilor

Guvernul propune scăderea prețurilor la gazele naturale și la electricitate impuse producătorilor, parte a strategiei de ieftinire a facturilor.

Scad prețurile la gaze și electricitate! Data la care intră în vigoare propunerea autorităţilor
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mar 2024   •   18:39

Prețurile reglementate de vânzare angro impuse producătorilor de gaze naturale și energie electrică vor scădea. Aceasta este propunerea autorităților, conform Profit.

"Se propune scăderea prețului gazelor naturale pe care producătorii de gaze naturale care desfășoară atât activități de extracție onshore și/sau offshore, indiferent de data începerii acestei activități, cât și activități de vânzare a gazelor naturale, au obligația să le livreze furnizorilor clienților casnici, furnizorilor producătorilor de energie termică sau direct către producătorii de energie termică și operatorului de transport și sistem/operatorilor concesionari de distribuție titulari ai unei licențe de operare - operatori de rețea, de la 150 lei/MWh la 120 lei/MWh", prevede actul normativ analizat de Profit.ro.
 

Propunerile fac parte dintr-un proiect de modificare a actualei legislații a plafonării prețurilor.

Se propune şi reducerea plafonului pentru care se plătește taxa de solidaritate de către producătorii de energie electrică, de la 450 la 400 de lei/MWh, în vederea asigurării sursei financiare necesare susținerii schemei de sprijin.

Prețurile reglementate de vânzare angro impuse producătorilor de gaze naturale și energie electrică vor scădea de la 1 aprilie.

Statul român are datorii uriașe la furnizorii de energie și gaze naturale

Ultimele date arată că restanțele au ajuns la patru miliarde de lei, în urma schemei de plafonare a prețurilor. 

×
Subiecte în articol: gaze electricitate preturi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close