Antena 3 CNN Economic Pensiile vor fi recalculate cu întârziere de câţiva ani. Raluca Turcan: "Nu avem cum să finalizăm legea anul acesta"

Pensiile vor fi recalculate cu întârziere de câţiva ani. Raluca Turcan: "Nu avem cum să finalizăm legea anul acesta"

Veste proastă pentru pensionari: noua lege a pensiilor ar putea să fie votată în Parlament abia la finalul anului viitor. 

Pensiile vor fi recalculate cu întârziere de câţiva ani. Raluca Turcan: "Nu avem cum să finalizăm legea anul acesta"
Sursa foto: gov.ro
de Milena Niță    |    10 Iun 2021   •   10:06

Astfel, marea recalculare anunţată de ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-ar putea amâna. În 2024, cel mai devreme, pensionarii ar urma să primească majorările.

"Anul acesta rămânem pe pensiile majorate cu 14% de la finalul anului trecut, anul viitor se vor indexa, pentru că nu avem cum să finalizăm legea, cel puţin în funcţie de rata inflaţiei.

La final de an 2022, sper să avem votată în Parlament o nouă lege care să aducă această echitate", a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Realitatea TV.

Casa de Pensii caută 1.000 de oameni pe care să-i plătească cu 4.000 de lei, ca să evalueze dosarele de pensie

Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze circa 1.000 de persoane care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensii şi pe care să le plătească cu puţin peste 4.000 de lei lunar.

Anunţul Guvernului se regăseşte în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar cei cu studii superioare vor fi plătiţi cu aproape 4.100 de lei lunar, în timp ce persoanele cu studii medii - cu circa 2.700 de lei net lunar, potrivit economica.net

Oamenii care vor fi recrutaţi pe cele 1.000 posturi vor fi angajaţi pe o perioadă de maximum 18 luni şi vor fi plătiţi în baza legii.

Pensii 2021. Vârsta de pensionare pentru femei va creşte până în anul 2030

Veste proastă pentru femeile din România: vârsta de pensionare va creşte până în anul 2030. 

Dacă acum femeile ies la pensie la 61 de ani şi 7 luni, peste şase ani vârsta la care se pot pensiona va fi de 63 de ani. 

Spre exemplu, o femeie care este născută în 1967 şi care are acum 54 de ani va ieşi la pensie la vârsta 63 de ani.

Pensii 2021. Cine îşi poate cumpăra vechime şi cât costă 6 ani în cartea de muncă

Decizie importantă pentru românii care au goluri în cartea de muncă. Legea prin care va fi prelungită prelungită perioada până la care vă veţi putea cumpăra vechime va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor. 

Astfel, urmează să fie prelungit termenul până la care veţi putea cumpără vechimea în muncă de la 1 septembrie 2021 până la 1 septembrie 2023. 

Până acum şi-au cumpărat vechime în jur de 6.000 de persoane, iar valoarea totală este de 50 de milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan pensii recalculare
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close