Antena 3 CNN Economic Categoria de români pentru care Ministerul Finanţelor anunţă buget de 12,5 miliarde lei

Categoria de români pentru care Ministerul Finanţelor anunţă buget de 12,5 miliarde lei

Nou ajutor de la stat pentru aceşti români. Ministerul Finanţelor anunţă buget de 12,5 miliarde lei pentru sprijinul lor.

Categoria de români pentru care Ministerul Finanţelor anunţă buget de 12,5 miliarde lei
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2024   •   20:40

Ministerul Finanțelor continuă măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri din România și propune un act normativ pentru instituirea Programului IMM PLUS. 

"Proiectul asigură, până la 30 iunie 2024, accesul la finanțare al firmelor care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiții și pentru continuarea activității.

Bugetul propus este de maximum 12,5 miliarde lei și se pot acorda garanții în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei, pentru 11.500 beneficiari", anunţă, vineri seară, Ministerul Finanţelor.

Ministrul Marcel Boloş a apreciat că este unul dintre cele mai de succes programe implementate de România până acum, care oferă IMM-urilor libertatea să ia acele decizii care să le asigure dinamica pozitivă în ceea ce priveşte creşterea numărului de angajaţi, a cifrei de afaceri, a profitului net şi a marjei de profit raportate la vânzări.

??,? ???????? ??? ?????? ????????? ???????????????. ???? ????? ????????? ?? ???? ??????̃ ??? ????, ???????̃ ?? ?? Ministerul Finanțelor continuã mãsurile de sprijin pentru mediul de afaceri din România și propune un act normativ pentru instituirea Programului IMM PLUS. Proiectul asigurã, pânã la 30 iunie 2024, accesul la finanțare al firmelor care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiții și pentru continuarea activitãții. Bugetul propus este de maximum 12,5 miliarde lei și se pot acorda garanții în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei, pentru 11.500 beneficiari. Actul normativ este publicat în consultare AICI ? https://bitly.ws/3dYfZ „Am decis sã continuãm unul dintre cele mai de succes programe implementate de România pânã acum, pentru a oferi IMM-urilor libertatea sã ia acele decizii care sã le asigure dinamica pozitivã în ceea ce privește creșterea numãrului de angajați, a cifrei de afaceri, a profitului net și a marjei de profit raportate la vânzãri. Datele ne-au arãtat cã firmele care au beneficiat pânã acum de finanțare cu ajutorul garanțiilor oferite de MF au raportat o creștere medie a veniturilor de 9%. Concret, 9 din 10 companii beneficiare de garanții de stat au raportat creșteri ale venitului. Tocmai de aceea am alocat 12,5 miliarde lei pentru IMM Plus, pentru a continua sã susținem și sã încurajãm dezvoltarea IMM-urilor și a mediului de afaceri în ansamblu”, a explicat ministrul Marcel Boloș.

Publicată de Ministerul Finanţelor pe Vineri, 23 februarie 2024

"Am decis să continuăm unul dintre cele mai de succes programe implementate de România până acum, pentru a oferi IMM-urilor libertatea să ia acele decizii care să le asigure dinamica pozitivă în ceea ce privește creșterea numărului de angajați, a cifrei de afaceri, a profitului net și a marjei de profit raportate la vânzări. 

Datele ne-au arătat că firmele care au beneficiat până acum de finanțare cu ajutorul garanțiilor oferite de MF au raportat o creștere medie a veniturilor de 9%. Concret, 9 din 10 companii beneficiare de garanții de stat au raportat creșteri ale venitului. 

Tocmai de aceea am alocat 12,5 miliarde lei pentru IMM Plus, pentru a continua să susținem și să încurajăm dezvoltarea IMM-urilor și a mediului de afaceri în ansamblu", a explicat ministrul Marcel Boloș.

×
Subiecte în articol: ajutor stat buget Ministerul Finantelor
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close