Antena 3 CNN Timp liber Turism Antreprenorii bulgari din industria HoReCa vor să renunţe la pachetele all-inclusive | Experţii din industrie vor totuşi să păstreze ofertele

Antreprenorii bulgari din industria HoReCa vor să renunţe la pachetele all-inclusive | Experţii din industrie vor totuşi să păstreze ofertele

Asociația Hotelurilor și Restaurantelor Bulgare din Varna ar putea renunța la pachetele all-inclusive. Măsura ar urma să se aplice începând de vara viitoare.

Antreprenorii bulgari din industria HoReCa vor să renunţe la pachetele all-inclusive | Experţii din industrie vor totuşi să păstreze ofertele
Sursa foto: Pixabay.com
de Roxana Mihăiescu    |    06 Oct 2023   •   14:22

Decizia a fost luată pe baza faptului că prețurile alimentelor au crescut, iar astfel de servicii nu vor mai fi la fel de profitabile. Cu toate acestea, experții din industrie sunt de părere că hotelierii trebuie să păstreze această ofertă, pentru a exista competivitatea.

”Există o neînțelegere generală a ceea ce este și ce înseamnă all-inclusive. În Turcia, de exemplu, există multe hoteluri care preferă strategia all inclusive pentru că sunt situate în mijlocul pustietății. Nu există nimic în apropiere care să fie văzut ca punct de reper, așa că serviciile lor se concentrează pe menținerea turiștilor complet în complex. Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor, deoarece grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ajutorul acestora. Stațiunile noastre de la Marea Neagră au fost create pe baza all-inclusive, am numit-o pensiune completă, pentru că nu există un loc unde oaspeții să mănânce în afara hotelului. All-inclusive există în Bulgaria de peste 60 de ani și va continua să existe, acolo unde serviciul funcționează în beneficiul hotelierilor”, a declarat directorul Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului, Rumen Draganov, potrivit Novinite.

În ultimii ani, serviciile all-inclusive au devenit tot mai scumpe, ceea ce a dus la o creștere a costului vacanțelor sau a bugetelor alocate pentru concedii. Pentru a menține prețurile accesibile și în efortul de a atrage un număr cât mai mare de turiști, mulți hotelieri au anunțat că vor renunța la all-inclusive, însă vor exista opțiuni care includ doar micul dejun sau micul dejun și cina, renunțând la prânz.

În consecință, se estimează că vara viitoare vacanțele vor fi cu aproximativ 5-10% mai scumpe din cauza creșterii prețurilor la alimente.

”Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 – 900 de leva pe cameră cu un pachet all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi, vrem să le oferim turiștilor posibilitatea de a alege, pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă într-o excursie, preferă să fie în afara complexului hotelier”, a declarat președintele Asociației hotelurilor și restaurantelor bulgare din Varna, Pavlin Kosev, potrivit sursei citate.

×
Subiecte în articol: all inclusive Bulgaria
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close