Antena 3 CNN Economic Românii, campioni europeni la consumul de alimente și alcool | Un sfert din venituri se duce pe mâncare şi băutură

Românii, campioni europeni la consumul de alimente și alcool | Un sfert din venituri se duce pe mâncare şi băutură

Românii alocă cei mai mulți bani pe alimente dintre toți europenii. Din 1.000 de lei, 250 de lei îi dăm pe mâncare, arată statisticile.

Românii, campioni europeni la consumul de alimente și alcool | Un sfert din venituri se duce pe mâncare şi băutură
Sursa foto: Profimedia Images
de Ştefan Petrică    |    02 Feb 2023   •   15:09

Potrivit Eurostat, românii sunt campioni la cheltuieli pe alimente, sucuri, apă și băuturi alcoolice. Astfel, 25% din venituri merg în această direcție.

Pe locul doi, se află Lituania, Bulgaria, Estonia, Polonia și Slovacia cu 20% din venit, urmat de Irlanda, Luxemburg, Austria, Danemarca și Germania, cu 8-11% din venit.

"Cu siguranță alimentele sunt scumpe și cu siguranță în momentul în care veniturile sunt mici, ponderea este mare", a declarat Adrian Bența, analist economic, pentru Antena 3 CNN.

"Este posibil ca noi să achiziționăm niște cantități mai mari decât ne sunt necesare, încă mai suntem în situația aceea de risipă alimentară, iar o altă problemă poate fi că veniturile au crescut cu o rată mai mică decât creșterea alimentelor", a mai declarat Adrian Benţa.

Citește și: Orașul din Europa în care s-a deschis un supermarket numai cu produse gratis: "Oamenii trebuie să trăiască"

 

×
Subiecte în articol: alimente consum Europa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close