Antena 3 CNN Externe Orașul din Europa în care s-a deschis un supermarket numai cu produse gratis: "Oamenii trebuie să trăiască"

Orașul din Europa în care s-a deschis un supermarket numai cu produse gratis: "Oamenii trebuie să trăiască"

Un supermarket special a fost deschis marți, 24 ianuarie, într-un oraș european. După ce primesc alimente, beneficiarii au parte și de îndrumare, ca să se pună pe picioare.

Orașul din Europa în care s-a deschis un supermarket numai cu produse gratis: "Oamenii trebuie să trăiască"
Sursa foto: ziarulromanesc.de
de Mia Lungu    |    29 Ian 2023   •   21:12

Un magazin Fris (în traducere, proaspăt), care oferă alimente gratuite familiilor vulnerabile, a fost deschis în cartierul Wildemanbuurt din Amsterdam Nieuw-West, Olanda.

Singura condiție este ca beneficiarii să accepte și ajutorul unui îndrumător în viață de la Studiezalen, fundația din spatele său, potrivit.

"Vrem să eliminăm acest stres din fiecare zi. Vă vom oferi un somn liniștit. Acesta este începutul. Oamenii trebuie să trăiască, nu doar să supraviețuiască.", explică, fondatorul Studizalen, Abdelhamid Idrissi (33 de ani).

Idrissi spune însă că Supermarketul Fris nu este o bancă de alimente.

"Nu avem nevoie de dovezi ale sărăciei, vedem sărăcia în fiecare zi în sălile noastre de studiu. De asemenea, nu distribuim pachete de două ori pe săptămână, dar oamenii pot veni să facă cumpărături aici în fiecare zi. Asta se bazează pe încredere. Și îi păstrăm pentru îndrumare", a mai explicat fondatorul Studizalen, potrivit ziarulromanesc.de.

Citește și: O mamă cere sfatul pe Facebook pentru a se descurca cu ultimii bani. "Ce iau din ei, ca să supraviețuim două zile?"

Câte persoane beneficiază de sprijin

Ajutorul îndrumătorilor de la Studiezalen se referă la căutarea unui loc de muncă sau ucenicie până la înscrierea pentru ajutoarele sociale potrivite. 

Fundația ajută și familiile cu copii victime ale hărțuirii sau tineri cu probleme de dependență. 80 de familii din Nieuw-West sunt susținute prin aceasă inițiativă. 

Cei care au nevoie de un asemenea sprijin sunt însă mult mai mulți. Ca să-i ajute pe cât mai mulți dintre ei, fundația încearcă să obțină mai multe sponsorizări.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close