Antena 3 CNN Economic Pentru prima dată, românii cu panouri solare au ajuns să conteze pentru securitatea energetică a României la iarnă

Pentru prima dată, românii cu panouri solare au ajuns să conteze pentru securitatea energetică a României la iarnă

Românii care și-au instalat panouri solare pe acoperișuri, devenind prosumatori, au ajuns să conteze pentru securitatea aprovizionării cu curent electric a țării la iarnă, reiese dintr-un document oficial. 

Pentru prima dată, românii cu panouri solare au ajuns să conteze pentru securitatea energetică a României la iarnă
Sursa foto: Profimedia Images
de Milena Niță    |    30 Aug 2023   •   14:44

Astfel, pentru prima dată, prosumatorii - care livrează surplusul de producție al instalațiilor lor fotovoltaice în rețelele de distribuție - sunt menționați în draftul de act normativ ce conține măsurile de asigurare a siguranței în aprovizionarea cu energie pe perioada sezonului rece, potrivit profit.ro.

Potrivit documentului cu măsuri de pregătire a sistemului energetic pentru perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024, prosumatorii au fost una dintre cauzele reducerii consumului de energie de anul acesta, comparativ cu 2022. 

"(...) pentru iarna 2023-2024 s-a estimat punerea în funcțiune a unor capacități având o putere instalată de circa 1.500 MW în astfel de instalații de producere a energiei electrice", se menționează în document.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close