x close

Românii, precauţi în privinţa cumpărăturilor online. Doar 30% dintre internauţi folosesc magazinele virtuale

de A.M.P    |    07 Dec 2011   •   09:08
Românii, precauţi în privinţa cumpărăturilor online. Doar 30% dintre internauţi folosesc magazinele virtuale 482 Foto:egirl.ro

Românii cumpără online. Cel puţin o dată pe lună. Şi asta în timpul programului de lucru. Este drept, avântul lor este redus considerabil de frica de a plăti, online, cu cardul.

Nu au încredere în comercianţii virtuali şi le este teamă de frauda online. Mulţi preferă să plătească produsul abia când îl primesc acasă.

David cumpără destul de des de pe internet. Este comod şi simplu. Ba mai mult, câştigă timp. Sumele mici le plăteşte online, cu cardul. Acum vrea să cumpere un laptop, dar a preferat să vină la un showroom. Sunt mai mulţi bani la mijloc.

Mulţi români preferă să plătească doar după ce intră în posesia produsului. Numai un sfert dintre cei care cumpără online folosesc cardul pentru a achita în avans.

Specialiştii spun însă că temerea este nejutificată. Sistemele sunt sigure, iar riscul de fraudă scade de la an la an.

Magazinele online preferă să deschidă şi showroom-uri pentru produsele lor. Aşa câştigă încrederea clienţilor.

În prezent, 30 % dintre românii care folosesc internetul au făcut şi cumpărături online. Cei mai mulţi sunt tineri, cu vârste de până la 34 de ani, care cumpără, în special, electronice şi electrocasnice. Sunt persoane cu studii superioare care fac comenzile, de obicei, în timpul programului de lucru.

 
Get Adobe Flash player

Citeşte mai multe despre:

card internet frauda
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati