Antena 3 CNN Economic Salariile pe care le vor primi românii după majorarea promisă de Guvern! Câți bani vor câștiga în plus lunar

Salariile pe care le vor primi românii după majorarea promisă de Guvern! Câți bani vor câștiga în plus lunar

Promisiuni peste promisiuni vin din partea guvernanților odată cu elaborarea bugetului pentru anul 2024. Cu toate acestea, sumele la care vor ajunge salariile din România nu sunt chiar pe măsura așteptărilor.

de Laura Dinu    |    12 Dec 2023   •   10:00

Guvernanţii au anunţat creşteri pentru tot sectorul public de 5%, mai puţin pentru demnitari. Însă, dacă ne uităm la inflaţie, aceasta a fost două ori mai mare faţă de creşterea cu 5 procente a salariului de bază anunţată de guvern. Majorarea nu acoperă aşadar inflaţia pe anul trecut, care a fost de 13,8%.

Asta înseamnă că angajaţii statului rămân cu o putere de cumpărare scăzută.

Iar dacă ne uităm la cifre o să observăm că, după majorare, un medic specialist care are un salariu de 9.000 de lei, va câştiga 9.450 de lei, o infirmieră va ajunge la 2.650 de lei, iar un şofer la 2.520 de lei.

Citește și: Sporuri, beneficii și salarii mai mari pentru o categorie de români! Klaus Iohannis a promulgat legea

Şi profesorii vor primi o majorare sub rata inflaţiei deşi, după greva generală, Guvernul le-a promis creşteri salariale mult mai mari. Acum însă, acestora li se spune că vor avea salariile mărite în două trepte: cu 13% de la 1 ianuarie şi 7% din august.

×
Subiecte în articol: salarii buget 2024
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close