Antena 3 CNN Economic Salariul pe care îl primește în România un muncitor din Sri Lanka: "Sunt plătiți mai bine decât românii"

Salariul pe care îl primește în România un muncitor din Sri Lanka: "Sunt plătiți mai bine decât românii"

În fiecare an, numărul muncitorilor din Sri Lanka, veniți să lucreze în țara noastră, devine tot mai mare, iar aceștia ajung să fie plătiți chiar mai bine decât românii.

Salariul pe care îl primește în România un muncitor din Sri Lanka: "Sunt plătiți mai bine decât românii"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2023   •   22:12

Pentru muncitorii asiatici, România este o țară care le poate oferi condiții mai bune de trai, aceștia ajungând să câștige chiar mai mult decât angajații români.

Astfel, în timp ce românii iau calea străinătății, muncitorii din Sri Lanka vin aici să lucreze în număr mare, fiind însoțiți, în majoritatea cazurilor, chiar și de familie.

Ei spun că angajatorii români le oferă un salariu dublu față de cel pe care îl câștigă în țara lor, fiind motivul pentru care tot mai mulți muncitori străini se stabilesc în țara noastră, fiind dispuși chiar să învețe limba română.

"Cred că România e cea mai bună. Iau 4.000 de lei salariu, am masa şi cazarea asigurate. Îmi place", a declarat un muncitor din Sri Lanka, stabilit de cinci ani în România, care lucrează în industria alimentară.

Citește și: Creşte vârsta de pensionare la români. Anunţul făcut de şeful Casei de Pensii

Totodată, angajatorii români susțin că muncitorii veniți din Sri Lanka sunt mai harnici, dar și foarte serioși.

"Sunt plătiți mai bine decât românii pentru că muncesc mai mult decât românii. Ei sunt mult mai disponibili decât românii. Sunt străini care dacă legea ar permite, ar munci 25 de ore pe zi", a declarat un director HR, pentru observatornews.ro.

România a pornit de la 7.000 de muncitori în 2018, apoi am crescut treptat la 50.000 în 2021, iar anul trecut a fost aprobat un contingent de 100.000 de oameni.

×
Subiecte în articol: muncitori Sri Lanka salariu
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close