Antena 3 CNN Economic Carnea de porc se va scumpi cu 25% în Europa, din cauza cererii mari din China. Specialist: "România are o producţie deficitară"

Carnea de porc se va scumpi cu 25% în Europa, din cauza cererii mari din China. Specialist: "România are o producţie deficitară"

Carnea de porc se va scumpi în Europa cu până la 25% din cauza cererii mari de pe piaţa chineză, avertizează preşedintele secţiei de Zootehnie a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Ilie Van. 

Carnea de porc se va scumpi cu 25% în Europa, din cauza cererii mari din China. Specialist: "România are o producţie deficitară"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2021   •   10:08

China, cea mai mare producătoare de carne de porc din lume, cu circa 50 de milioane de tone, şi-a redus producţia până la 35 de milioane de tone din cauza pestei porcine. 

China va importa carne de porc din cauza pestei porcine

China va fi nevoită de importe carne de porc din Europa şi asta va duce la creşterea preţurilor. 

Astfel, şi noi am putea să mâncăm carne de porc mai scumpă, pentru că importăm din Europa în jur de 75% din ceea ce avem. 

Porcul românesc ar putea deveni o raritate

Pe de altă parte, din cauza pestei porcine africane care a acaparat toată ţara, la noi porcul românesc ar putea deveni o raritate. 

În plus, în România producţia de carne de porc este deficitară, a declarat preşedintele secţiei de Zootehnie a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS), Ilie Van.

×
Subiecte în articol: carne porc scumpire carne porc
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close