Antena 3 CNN Economic Seceta ar putea duce la scumpirea facturilor de curent. România nu mai produce electricitate la capacitatea normală, din hidrocentrale

Seceta ar putea duce la scumpirea facturilor de curent. România nu mai produce electricitate la capacitatea normală, din hidrocentrale

Specialiştii avertizează că producţia de energie hidroelectrică din România este în pericol. Facturile de curent s-ar putea scumpi.

Seceta ar putea duce la scumpirea facturilor de curent. România nu mai produce electricitate la capacitatea normală, din hidrocentrale
Sursa foto: Facebook | Virgil Popescu
de Ioana Mircea    |    08 Iul 2022   •   12:35

Producţia de energie hidroelectrică este în pericol din cauza debitului mic al râurilor pe care sunt amenajate hidrocentrale, inclusiv pe Dunăre, averitizează specialiştiii.

Din acest motiv, România va produce mai puţină energie electrică, iar facturile ar putea sa crească. Sindicatul Porţilor de Fier atrage atentă că debitele sunt în scădere.

Dunărea este la o cotă foarte mică, iar debitele sunt în scădere de la o zi la alta.

Reprezentanţii Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos spun că seceta a determinat scăderi mari ale debitelor fluviului. La Galaţi, cotele Dunării au scăzut cu 20 de cm centimetri în patru zile.

Deocamdată, oficialii Hidroelectrica dau asigurări că debitul la Porţile de Fier este unul mare, de 3.000 de metri cubi/secundă, dar totuşi în scădere până la 2.900 de metri cubi/secundă.

"Debitele sunt destul de mici pentru această perioadă. Acum avem la 3.100m3/s cu tendinţa de scădere în următoarele zile, la 2900m3/s. Deci este sub media multianuală a Dunării şi evident că din acest motiv este afectată şi producţia de la Porţile de Fier 1 şi Porţile de Fier 2", a declarat pentru Antena 3, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, Cristinel Popescu.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close