Antena 3 CNN Economic Tarile emergente risca sa declanseze o noua CRIZA MONDIALA

Tarile emergente risca sa declanseze o noua CRIZA MONDIALA

Tarile emergente risca sa declanseze o noua CRIZA MONDIALA
11 Iul 2013   •   12:55

Se apropie sfarsitul BRIC? Pentru ca asta pare sa sugereze comportamentul investitorilor, care prefera sa stea cat mai departe de Brazilia, Rusia, India si China (BRIC). Popularitatea pietelor emergente se topeste vazand cu ochii in contextul perspectivei ca Rezerva federala a SUA sa suspende masurile de stimulare a primei economii a lumii. In plus, fiecare dintre cele patru tari au acumulat o gramada de probleme „personale”.

Investitorii si-au pierdut interesul pentru tarile BRIC, scrie Bloomberg, analizand cantitatea de bani retrasa de pe aceste piete. Potrivit Emergting Portofolio Fund Research (EPER), incepand in 2005 pana in 2012, in cele patru state s-au investit aproape 52 miliarde de dolari.

Numai in 2013, au fost retrase din fondurile orientate spre tarile BRIC aproximativ 13,5 miliarde de dolari, adica 27% din totalul investitiilor realizate din 2005. Indicele care arata valoarea actiunilor statelor BRIC, MSCI BRIC Index, a cedat, im trimestrul doi al anului, 12%. In medie, monedele nationale ale celor patru tari s-au depreciat cu 4,1% fata de dolarul american, obligatiunile pierzand, la randul lor, 0,6%.

Citiţi restul articolului pe incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: Income Magazine
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close