Antena 3 CNN Economic Transporturi Autostrada Unirii face progrese. Anunţul făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Autostrada Unirii face progrese. Anunţul făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, luni, aprobarea indicatorilor economici pentru două dintre secţiunile din A8 (Autostrada Unirii).

Autostrada Unirii face progrese. Anunţul făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
Sursa foto: Sorin Grindeanu/ Facebook
de Silvia Preda    |    19 Dec 2022   •   16:21

"Am aprobat astăzi, în ședința de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secțiunile A8 (Autostrada Unirii), finanțate prin PNRR!

Pentru Secțiunea Târgu Mureș-Miercurea Nirajului (22 km)- care va tranzita județul Mureș- sunt alocate 3,64 miliarde de lei.

Aici vor fi construite 16 poduri, 16 pasaje și 4 structuri casetate, la care se adaugă un drum de legătură cu A3 (2,39 km).

Pentru Secțiunea Leghin-Târgu Neamț (29,91 km)- ce va tranzita județele Neamț și Iași- suma alocată este de 2,51 miliarde de lei.

Pe această secțiune vor fi construite 13 poduri, 11 pasaje și 2 viaducte.

Până la sfârșitul acestui an vom lansa în licitație contractele pentru proiectarea și execuția acestor două secțiuni cu o lungime cumulată de 52 de km!

Sunt pași concreți pentru construcția A8 (Autostrada Unirii) ce va avea o lungime totală estimată de 311 km (Târgu Mureș - Târgu Neamț- Iași- Ungheni)", a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook. 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close